Facebook a lansat transmisiile live pe iPhone

Facebook a lansat transmisiile live pe iPhone, care pot fi realizate cu ajutorul unui buton din fereastra de „update status” a aplicaţiei de mobil ("Clip video în direct", în interfaţa în limba română).
Economica.net - Dum, 31 ian. 2016, 08:31
Facebook a lansat transmisiile live pe iPhone

La prima accesare a acestei facilităţi, Facebook solicită utilizatorului permisiunea de a folosi camera şi microfonul, după care cere un nume pentru transmisie şi selectarea celor care văd transmisia (Public/Prieteni/Doar eu/etc.).

Conform anunţului oficial al companiei, transmisiile live, care au fost introduse experimental în decembrie, sunt disponibile pentru utilizatorii din SUA, dar Mediafax a testat această facilitate şi din România.

Transmisia este disponibilă nu numai pentru conturile personale, ci şi pentru persoane publice şi paginile verificate, iar live-ul va putea fi realizat în curând şi de pe dispozitivele cu Android.

Comunicarea este unidirecţională (utilizatorul către platformă, spre deosebire de Skype sau Facetime, care creează o conversaţie), iar cei care văd transmisia pot reacţiona prin mesaje text.

Pentru a primi transmisiile live ale unui prieten sau ale unei pagini trebuie să vă abonaţi, ceea ce înseamnă că o transmisie neanunţată are, în momentul de faţă, doar câţiva spectatori. Facebook le sugerează doritorilor de live să anunţe transmisia înaintea acesteia, pentru un public mai mare.

Clipul video transmis de Facebook este pătrat. Utilizatorii au opţiunea de a-l salva pe mobil după încheierea transmisiei. Platforma va începe în curând să ofere pe scară largă şi diversificarea butonului de „like”, anunţată anul trecut.

Utilizatorii vor putea opta pentru alte şase tipuri de reacţie la postările altora: „angry”, „sad”, ‘wow”, „haha”, „yay” şi „love”.

Te-ar mai putea interesa și
Imobiliare de miliarde de euro în România: ce portofolii s-au majorat în 2023
Imobiliare de miliarde de euro în România: ce portofolii s-au majorat în 2023
Peste 10 miliarde de euro este valoarea portofoliilor de malluri, birouri și depozite la finele lui 2023 deținute de șase mari jucători de pe piața imobiliară din România. ...
Emmanuel Macron şi Xi Jinping cer un „armistiţiu olimpic” în toate conflictele din lume pe perioada desfășurării Jocurilor Olimpice de la Paris (Video)
Emmanuel Macron şi Xi Jinping cer un „armistiţiu olimpic” în toate conflictele din lume pe perioada desfășurării ...
Preşedinţii Franţei şi Chinei, Emmanuel Macron şi Xi Jinping, au pledat luni pentru un "armistiţiu olimpic" în toate ...
Klaus Iohannis, într-o vizită de două zile la Washington. El va fi primit de președintele Biden la Casa Albă
Klaus Iohannis, într-o vizită de două zile la Washington. El va fi primit de președintele Biden la Casa Albă
Preşedintele Klaus Iohannis se va afla, timp de două zile, într-o vizită de lucru la Washington, prilej cu care va fi ...
Occidentul condamnă exercițiile militare ruse cu armament nuclear tactic, pe care le califică drept iresponsabile. Moscova spune că vrea să calmeze astfel capetele înfierbântate din Vest
Occidentul condamnă exercițiile militare ruse cu armament nuclear tactic, pe care le califică drept iresponsabile. Moscova ...
NATO, Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii au calificat luni drept iresponsabile exerciţiile militare pentru ...