Google va închide studiourile interne de dezvoltare a jocurilor pe platforma Stadia

Google a anunţat luni că va opri dezvoltarea internă a jocurilor pentru Stadia, astfel că serviciul de streaming de jocuri va depinde în totalitate de titlurile altor dezvoltatori de jocuri, scrie Reuters. Platforma de jocuri Google Stadia este disponibilă şi în România, aceasta fiind un serviciu de tip cloud, accesibil online la adresa stadia.google.com sau prin aplicaţia mobilă cu acelaşi nume, ce permite celor interesaţi să joace numeroase jocuri video, fără a avea nevoie de dispozitive puternice, capabile să ruleze aceste jocuri.
Lidia Neagu - mar, 02 feb. 2021, 11:01
Google va închide studiourile interne de dezvoltare a jocurilor pe platforma Stadia

Stadia a fost lansat în 2019 împreună cu divizie internă de dezvoltare a jocurilor, care era de așteptat să creeze titluri pentru platformă.

Compania a declarat luni că închide departamentul intern din cauza costurilor ridicate implicate în dezvoltarea jocurilor care atrag utilizatori.

„Crearea celor mai bune jocuri din clasă din start necesită mulți ani și investiții semnificative, iar costul crește exponențial”, a declarat Phil Harrison, vicepreședinte și director general Google Stadia, într-o postare pe blog.

Harrison a mai spus că Jade Raymond, șeful Google Stadia Games and Entertainment, va părăsi compania pentru a căuta alte oportunități.

Stadia a înregistrat o creștere a numărului de utilizatori anul trecut, după ce gigantul tehnologic a oferit două luni de acces gratuit la versiunea sa premium jucătorilor adăpostiți acasă din cauza pandemiei COVID-19.

Stadia funcţionează cu dispozitivele deja existente: laptopuri, desktop-uri, tablete şi telefoane compatibile, precum şi cele mai populare controlere de jocuri.

Stadia funcţionează imediat, fără să fie nevoie de a descărca sau actualiza jocul, printr-o conexiune stabilă la internet. Stadia este disponibil oricărei persoane care are o adresă de Gmail, în două variante: gratuită şi cu abonament.

Te-ar mai putea interesa și
Utilizarea cardului de masă în restaurante și platforme de livrare a crescut cu 29% în martie 2024. Angajații români cheltuie 40% din venitul lunar pe alimente – Ana Busuioc, Edenred
Utilizarea cardului de masă în restaurante și platforme de livrare a crescut cu 29% în martie 2024. Angajații români ...
Chiar dacă de la 1 ianuarie 2024, valoarea impozitelor pe tichetele de masă și voucherele cadou s-au dublat prin introducerea CASS, utilizarea cardului de masă în restaurante a crescut cu 29%......
Nou record negativ: Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice în România, în Duminica Floriilor
Nou record negativ: Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice în România, în Duminica Floriilor
Consumul național de energie electrică din rețele a scăzut duminică după-amiază până aproape de neverosimilul prag ...
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...