Autostrada spre Serbia: A fost semnat memorandumul pentru stabilirea conexiunii de mare viteză cu țara vecină

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi imagini live de la semnarea acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii Serbia pentru stabilirea conexiunii Autostrăzii Timișoara - Moravița cu drumul de mare viteză Belgrad - Vatin.
Anemona Andone - joi, 23 iun. 2022, 19:52
Autostrada spre Serbia: A fost semnat memorandumul pentru stabilirea conexiunii de mare viteză cu țara vecină

Din partea Guvernului României a semnat viceprim – ministrul Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Din partea Guvernului Serbiei a semnat Ministrul Construcțiilor, Transporturilor și Infrastructurii, Tomislav MOMIROVIĆ.

 

Grindeanu a afirmat din nou că în toamnă va fi finalizat studiul de fezabilitate, urmând ca în primăvara anului viitor să fie lansată licitația pentru proiectare și execuție.

Termenul pentru finalizarea contractului de elaborare a studiului de fezabilitate necesar construcției Autostrăzii Timișoara – Moravița a fost prelungit până în primul trimestru al anului viitor, reiese din informațiile transmise de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Contractul include și o perioadă pentru asistență tehnică în vederea pregătirii licitației de proiectare și execuție, au precizat reprezentanții CNAIR pentru ECONOMICA.NET.

Potrivit lor, studiul de fezabilitate va fi finalizat pe 28 octombrie 2022, iar în martie 2023 se finalizează tot contractul, care cuprinde și asistența tehnică pentru lansarea în licitație. „După ce avem SF, începem pregătirea documentației pentru licitație”, au precizat aceștia.

Prestarorul contractului, care trebuie finalizat în luna martie 2023, este Asocierea Search Corporation SRL – EGIS Romania SA.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat pe 4 martie 2020 contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate al Autostrăzii Timișoara – Moravița. Valoarea contractului este de 8,73 milioane de lei, fără TVA.

Te-ar mai putea interesa și
Declaraţia unică poate fi trimisă la Fisc, fără penalităţi, până la 25 mai inclusiv. Plafoane minime, CAS şi CASS datorate pentru veniturile estimate în 2024
Declaraţia unică poate fi trimisă la Fisc, fără penalităţi, până la 25 mai inclusiv. Plafoane minime, CAS şi CASS ...
Termenul-limită privind trimiterea, fără penalităţi, a declaraţiei unice la Fisc pentru definitivarea contribuţiilor pentru 2023 şi pe cea estimativă pentru anul 2024 e 25 mai inclusiv. ...
Leoni închide fabrica de la Luduș, salariații au protestat azi
Leoni închide fabrica de la Luduș, salariații au protestat azi
Aproximativ 200 de angajaţi ai Fabricii LEONI din Luduş (producţie cablaje auto) au protestat, joi, după decizia de închidere ...
Creștere masivă a numărului de acte antisemite în Suedia
Creștere masivă a numărului de acte antisemite în Suedia
Peste 100 de plângeri pentru incitare la ură antisemită au fost înregistrate în Suedia la sfârşitul lui decembrie, ...
Criza migranţi – Record. Peste 700 de persoane au traversat Canalul Mânecii într-o zi
Criza migranţi – Record. Peste 700 de persoane au traversat Canalul Mânecii într-o zi
Peste 700 de migranţi au sosit miercuri în Regatul Unit la bordul unor ambarcaţiuni mici după ce au traversat Canalul ...