1EUR = 4.7601 RON | Bucureşti 24 º

News

A aparut imprimanta 3D care creeaza jucarii pentru copii. Cat costa

Imprimantele 3D isi fac tot mai mult loc in cotidian si marile companii care produc jucarii incearca sa tina pasul. Firma Mattel, cea care a creat papusa Barbie, a prezentat o imprimanta 3D prin care copiii isi pot face acasa jucariile pe care si le doresc. Imprimanta a fost prezentata la expozitia New York Toy Fair si are un prest accesibil: 300 de dolari.

25 mar, 2016 | ECONOMICA.net

Imprimantele 3D sunt printre marile inventii ale ultimului deceniu. Momentan, se fac pasi marunti in aceasta directie, dar sunt semne clare ca ele ne vor marca viitorul. Tot la viitor s-au gandit si cei de la compania Mattel, cea care produce celebra papusa Barbie. Acestia au prezentat la salonul New York Toy Fair o imprimanta de jucarii la un pret accesibil, informeaza Science Alert. Imprimanta va costa 300 de dolari si copii isi pot face singuri jucarii. Nu este prima imprimanta de acest gen, dar, spre deosebire de celelalte, cei de la Mattel au venit cu un soft mult simplificat fata de ceea ce exista pe piata.

De obicei, acest timp de imprimante au un software complicat, aproape imposibil de accesat de copii. Insa Mattel se lauda ca a reusit sa creeze un soft prin care cei mici isi pot fabrica jucarii fara prea multe eforturi. Folosindu-se de softul ThingMaker, cei mici pot alege sa modifice sabloane deja existente sau sa creeze jucarii de la zero. Se completeaza designul jucariei, care apoi este trimis de soft catre imprimanta prin intermediul aplicatiei de pe telefonul mobil sau de pe calculator. Copiii isi pot fabrica astfel roboti, figurine, eroi de desene animate, dinozauri, papusi sau bijuterii.

Imprimanta prezentata de Mattel fabrica jucaria in parti componente, pe care mai apoi cei mici le asambleaza. Procesul poate dura pana la cateva ore, in functie de complexitate. Partea frumoasa este ca cei mici pot vedea la lucru imprimanta, deoarece aceasta are un geam transparent. Producatorii sustin, de asemenea, ca au si suficient de multe culori pentru fabricarea celor mai diverse jucarii.

Nu este prima idee de acest fel al celor de la Mattel. In anii 60 au creat un sistem prin care cei mici isi puteau face singuri jucarii dintr-un material asemanator plasticului. Acesta era turnat in forme incalzite, care ulterior erau racite. Acel proiect a purtat numele de ThingMaker, pe care acum l-au dat softului pentru imprimanta 3D.

TAGURI

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO