Achiziţie de excepţie de la Tarom: compania vrea să cumpere 7.000 de magneţi de frigider

Compania naţională Tarom, care zboară pe pierdere de zece ani, a lansat mai multe anunţuri pentru achiziţii directe de magneţi, calendare şi agende. 
Economica.net - joi, 23 nov. 2017, 13:57
Achiziţie de excepţie de la Tarom: compania vrea să cumpere 7.000 de magneţi de frigider

Compania naţională Tarom a lansat mai multe anunţuri pentru achiziţii directe de magneţi, agende şi calendare. 

Prin achiziţii directe, Tarom vrea să cumpere 7.000 de magneţi de frigider cu dimeniuni de 9 pe 6 centimetri. Data limită pentru transmiterea ofertelor este 24 noiembrie. 

Compania mai vrea să cumpere şi 1.500 de agende de lucru şi alte 100 de agende VIP, pentru care data limită de transmitere a ofertelor este 27 noiembrie. 

Pe lista de achiziţii se află şi 1.500 de calendare. 

10 ani de pierderi pentru Tarom

Deși cererea anuală crește cu mai mult de 10%, Tarom nu reușește să atingă linia de plutire. 2017 va fi al zecelea an de pierderi pentru companie. Iar 2017 este anul în care la conducerea companiei au fost patru directori. Liliana Dragne, cea care luna trecută a fost numită director general interimar, şi-a dat recent demisia, iar Consiliul de Administraţie l-a numit pe Wolff Werner-Wilhelm în funcţia de director interimar.

Compania a zburat pe o pierdere de patru ori mai mare în prima jumătate din acest an, când a înregistrat un minus de peste 100 de milioane de lei. Această pierdere a fost pusă pe lipsa celor două aeronave A310, retrase spre sfârşitul anului trecut din flotă din cauză că generau pierderi uriaşe. La un an de la retragerea celor două avioane, compania nu a găsit modalitatea de valorificare a acestora.

Chiar dacă Tarom a închiriat două avioane Boeing 737-800 NG în luna mai a acestui an, introduse rapid în circuitul comercial pe fondul unor probleme la alte aeronave, compania va înregistra în acest an pierderi de aproape 207 miliaone de lei (circa 45 de milioane de euro), se arată în bugetul de venituri şi cheltuieli.

Guvernanţii s-au mai lăudat în lunile de vară că Tarom va avea curse spre China, Canada şi SUA, şi chiar a fost lansată procedura de închiriere a trei avioane lung curier, aceste planuri vor fi cel mai probabil amânate pentru anul viitor. Între timp, compania Air Canda Rouge va lega Bucureştiul de Toronto şi Montreal din vara anului viitor.

Tot atunci, românii vor putea zbura la New York de pe aeroporturile ţărilor vecine. LOT va lansa zboruri de la Budapesta spre New York, iar de anul trecut Air Serbia oferă zboruri spre aceeaşi destinaţie, cu plecare din Belgrad.

Te-ar mai putea interesa și
Șantierul naval Damen Mangalia a intrat în insolvență
Șantierul naval Damen Mangalia a intrat în insolvență
Tribunalul Constanța a deschis procedura de insolvență a companiei Damen Mangalia. CITR filiala București a fost numit administrator judiciar....
Pistol, CNAIR: Lucrările pe primii kilometri ai lotului 3 al A0 Nord avansează
Pistol, CNAIR: Lucrările pe primii kilometri ai lotului 3 al A0 Nord avansează
 Lucrările pe primii kilometri ai lotului 3 (Afumaţi - Pantelimon) al A0 Nord avansează, întregul şantier ajungând ...
Agora Robotics lansează primul robot autonom industrial dezvoltat și produs în România
Agora Robotics lansează primul robot autonom industrial dezvoltat și produs în România
Agora Robotics, companie deep tech și pionier în domeniul roboticii, creată în România de specialiști în cercetare ...
One United Properties ia un credit de 47 de milioane de euro de la BT pentru a rambursa finanțarea luată de la Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre
One United Properties ia un credit de 47 de milioane de euro de la BT pentru a rambursa finanțarea luată de la Banca pentru ...
Dezvoltatorul One United Properties a anunțat că a obținut o finanțare de 47 de milioane de euro de la Banca Transilvania, ...