Acţiunile BRD, Nuclearelectrica şi Transgaz au închis în scădere la BVB. Rompetrol Well Services, depreciere cu 3,61%

Acţiunile a trei companii din indicele principal al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) s-au depreciat luni, pe o piaţă în creştere, unde doar indicele BET-FI, cel al SIF-urilor, a consemnat o scădere.
Economica.net - lun, 14 nov. 2016, 17:05
Acţiunile BRD, Nuclearelectrica şi Transgaz au închis în scădere la BVB. Rompetrol Well Services, depreciere cu 3,61%

Astfel, preţul acţiunilor BRD era ‘pe roşu’ cu minus 1,8%, urmat de Nuclearelectrica cu minus 0,41% şi de Transgaz cu minus 0,33. O singură companie din cadrul indicelui stagna, respectiv Electrica, restul fiind pe plus.

Acţiunile Rompetrol Well Services s-au depreciat cel mai mult de pe piaţa reglementată, respectiv cu 3,61%. Topul scăderilor este continuat de Comelf cu 2,64% şi de SIF4 Muntenia cu 2,21%. În ceea ce priveşte creşterile preţurilor acţiunilor, prima poziţie este deţinută de UAMT cu 7,08%, fiind urmată de Ves cu 6,94% şi de Electroargeş cu 3,85%.

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în creştere şedinţa de luni, iar rulajul s-a situat la 21,2 milioane de lei (4,71 milioane de euro).

Din total, 18,6 milioane de lei (4,12 milioane euro) au reprezentat tranzacţii cu acţiuni, în timp ce tranzacţiile cu certificate au însumat 1,5 milioane de lei (333.935 euro), iar cele cu obligaţiuni 1,1 milioane lei (243.969 euro).

Cele mai semnificative schimburi pe Piaţa Reglementată au fost realizate cu acţiunile Banca Transilvania (7,44 milioane de lei), Fondul Proprietatea (2,85 milioane de lei) şi Romgaz (2,39 milioane de lei).

Indicele de referinţă BET, care arată evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni, a consemnat o apreciere de 0,07%, indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a urcat cu 0,1%, în timp ce indicele BET-FI al SIF-urilor s-a depreciat cu 0,02% din valoare.

BET-NG, care reuneşte 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, a înregistrat o apreciere de 0,19%, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,02%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a majorat cu 0,08%.

Te-ar mai putea interesa și
Criză Bulgaria – Vecinii de la Sud de Dunăre sunt tot mai aproape de alegeri anticipate, după ce şi populiştii au respins mandatul de a forma un guvern
Criză Bulgaria – Vecinii de la Sud de Dunăre sunt tot mai aproape de alegeri anticipate, după ce şi populiştii ...
Partidul populist bulgar 'Există un astfel de popor' (ITN) a refuzat joi mandatul de a încerca să formeze un nou guvern, ceea ce deschide calea pentru preşedintele Rumen Radev de a convoca......
Record după record pentru aur – Cotaţiile pe pieţele internaţionale au sărit din nou de 2.200 dolari/uncie. Cea mai mare valoare din istorie la cursul BNR
Record după record pentru aur – Cotaţiile pe pieţele internaţionale au sărit din nou de 2.200 dolari/uncie. Cea ...
Aurul creşte azi, 28 martie 2024, şi atinge un nou record la cursul BNR. Este cea mai mare cotaţie din istoria României ...
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, ...
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori ...