Adobe România a mai angajat 25 de oameni și le-a dat liber angajaţilor pe 15 mai

Cei peste 700 angajați ai Adobe România, cel mai mare centru de dezvoltare și cercetare al Adobe în Europa, au primit ziua de 15 mai liberă din partea companiei. Ziua Internațională a Familiei, sărbătorită pe 15 mai, a fost declarată zi liberă la nivelul întregii companii.
Economica.net - vin, 15 mai 2020, 08:59
Adobe România a mai angajat 25 de oameni și le-a dat liber angajaţilor pe 15 mai

Echipa Adobe România, implicată majoritar în cercetare și dezvoltare software pentru produse Adobe cu impact global, lucrează de acasă de la începutul lunii martie, pentru a reduce expunerea angajaților la riscul îmbolnăvirii cu coronavirus.

După ce la anunțarea măsurii de work from home toți angajații au primit un fond de 250 de dolari/persoană pentru echipamente office pentru acasă, recent fondul fiecărui angajat a fost extins cu încă 250 de dolari/persoană.

Sprijinul financiar alocat fiecărui angajat a ajuns astfel la 500 de dolari/persoană, suma putând fi utilizată de angajați pentru orice echipamente sau produse care să le asigure confort în biroul de acasă.

În plus, toți angajații beneficiază de un program prin care pot folosi serviciile unui psiholog, iar în cadrul acestui program pot apela gratuit și la serviciile unui consultant financiar.

„În continuare, principala noastră preocupare este să asigurăm confort și well-being pentru angajații Adobe România. Colegii au dovedit din nou că, puși într-o situație excepțională, se pot adapta, susține și motiva astfel încât să funcționeze în continuare ca o echipă motivată și să performeze în dezvoltarea produselor și serviciilor Adobe globale”, declară Cris Radu, Site Leader Adobe România și VP of Engineering Digital Experience.

În cazul în care vor exista colegi sau membri ai famiilor lor afectați în mod direct de COVID-19, angajații Adobe pot primi 20 de zile suplimentare de concediu plătit.

Dezvoltarea continuă, de acasă

În ultimele două luni, Adobe România a continuat recrutările, iar echipa din București s-a extins cu 25 de oameni, iar măsura de a lucra de acasă continuă lunile următoare pentru toți angajații din România, pentru protecția lor și limitarea riscurilor de îmbolnăvire.

Întâlnirile zilnice ale echipelor se desfășoară după programul normal, iar performanța angajaților se menține la un nivel foarte înalt, astfel că activitatea companiei se desfășoară fără impedimente.

„Urmărim cu mare interes evoluția situației la nivel local, dar și deciziile autorităților. Continuăm lucrul de acasă iar momentan biroul rămâne închis, urmând să evaluăm riscurile și beneficiile revenirii pe măsură ce situația locală și globală se schimbă. Echipa lucrează foarte bine de acasă, asigurăm tot suportul companiei în acest scop, deci nu este necesar să asumăm riscuri ce pot fi eliminate”, explică Cris Radu.

Te-ar mai putea interesa și
Pachetul salarial de 56 mld. USD pentru Elon Musk, aprobat de acționari, dar încă în cumpănă
Pachetul salarial de 56 mld. USD pentru Elon Musk, aprobat de acționari, dar încă în cumpănă
Acționarii Tesla au aprobat după intense dispute, conform lui Elon Musk, pachetul său salarial de 56 de miliarde de dolari. Încasarea spectaculoasei sume sau a unui pachet de acțiuni în......
Departamentul Muncii al SUA a înregistrat în iunie cea mai mare creștere a numărului de cereri de ajutor de șomaj începând din august 2023
Departamentul Muncii al SUA a înregistrat în iunie cea mai mare creștere a numărului de cereri de ajutor de șomaj începând ...
Numărul americanilor care au depus săptămâna trecută cereri pentru alocaţii de şomaj a înregistrat cea mai mare creştere ...
Șeful Samsung Jay Y. Lee dorește să extindă coperarea cu Meta, Qualcomm și Amazon
Șeful Samsung Jay Y. Lee dorește să extindă coperarea cu Meta, Qualcomm și Amazon
Preşedintele Samsung Electronics, Jay Y. Lee, s-a întâlnit cu şefii Meta, Mark Zuckerberg, Qualcomm, Cristiano Amon şi ...
Grupul Renault a prezentat electricul Alpine A290, un Renault 5 în variantă premium
Grupul Renault a prezentat electricul Alpine A290, un Renault 5 în variantă premium
Grupul francez Renault a prezentat modelul electric Alpine A290, o reinterpretare cu caracteristici premium și cu un motor ...