1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 25 º

News

Adrian Volintiru a renunţat la funcţia de administrator al societăţii Romgaz

Adrian - Constantin Volintiru a renunţat, vineri, la funcţia de administrator al societăţii Romgaz.

13 iun, 2014 | Agerpres

Potrivit unui comunicat al companiei, postat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti, selecţia unui nou membru al Consiliului de Administraţie, care să-l înlocuiască pe Adrian Volintiru, va fi realizată conform legislaţiei în vigoare.

'Consiliul de Administraţie a luat act de notificarea domnului Adrian - Constantin Volintiru privind renunţarea la funcţia de administrator al SNGN Romgaz SA începând cu data de 13 iunie 2014, urmând ca selecţia noului membru al Consiliului de Administraţie pentru postul rămas vacant să fie realizată conform prevederilor legale şi statutare', se menţionează în comunicat.

Din Consiliul de Administraţie fac parte: Ecaterina Popescu, Peter Jansen şi David Klingensmith - aleşi în şedinţa AGA din data de 30 decembrie 2013. Tot atunci, au fost reconfirmaţi în funcţii şi ceilalţi patru membri ai CA, respectiv Aurora Negruţ, Marius Metea, Adrian Volintiru şi Dragoş Doroş.

În noiembrie 2013, Adrian Volintiru, preşedintele Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului (fosta AVAS), a fost numit secretar de stat în Ministerul Economiei, potrivit unei decizii a premierului, publicată în Monitorul Oficial, iar Adrian Ciocănea, care deţinea postul de secretar de stat în acelaşi minister, a fost eliberat din funcţie.

Adrian Volintiru a preluat funcţia de şef al AVAS în noiembrie 2012, în locul lui Marius Lucian Obreja.

Anterior, Volintiru a fost director general al companiei Vulcan, preşedinte şi CEO al Lab România şi director financiar în mai multe companii din grupul Rompetrol, precum Rompetrol Rafinare şi Rompetrol Downstream.

Volintiru a absolvit un program de MBA în management la Harvard Business School.

Romgaz este producătorul naţional de gaze, care asigură jumătate din producţia extrasă la nivel naţional.

Acţionarul majoritar este statul român, care deţine, prin Ministerul Economiei, 70% din titluri. Fondul Proprietatea are 15%, iar restul de 15% sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO