Afacerile Allianz-Ţiriac Asigurări au crescut cu 7,3% în primul semestru, la 530 milioane de lei

Allianz-Ţiriac Asigurări a înregistrat, în primul semestru, o valoare a primelor brute subscrise de 530 milioane lei, în creştere cu 7,3%, respectiv 35,8 milioane lei, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, peste două treimi din această creştere fiind generată de majorarea afacerilor de asigurări non-auto, potrivit unui comunicat al companiei.
Economica.net - joi, 13 aug. 2015, 12:21
Afacerile Allianz-Ţiriac Asigurări au crescut cu 7,3% în primul semestru, la 530 milioane de lei

Profitul operaţional a urcat la 40,2 milioane lei, aferent activităţilor derulate în primele şase luni ale anului curent, după ce, în primul trimestru, acelaşi indicator se situa la un nivel de 14,9 milioane de lei, scrie Agerpres.

Totodată, veniturile semestriale din asigurări generale au ajuns la 472,3 milioane lei în primul semestru al anului, înregistrând o creştere de 7% faţă de perioada similară a anului anterior, când subscrierile s-au situat la 441,4 milioane lei.

Segmentul non-auto a avut principalul rol în creşterea aferentă primelor şase luni din 2015, veniturile acestei categorii de afaceri depăşind 142 milioane de lei, în creştere cu circa 20 milioane de lei, comparativ cu primul semestru al anului trecut. Atât asigurările de bunuri şi proprietăţi, cât şi cele de persoane, au consemnat creşteri cu procente formate din două cifre, se menţionează în comunicat.

‘Suntem în grafic în privinţa dezvoltării portofoliului de asigurări generale. Mizăm pe dezvoltarea superioară a afacerilor non-auto, iar aici discutăm atât de poliţele de asigurare a bunurilor şi proprietăţilor, cât şi de cele de accidente sau sănătate’, a declarat directorul general al companiei, Remi Vrignaud.

Valoarea daunelor plătite de Allianz-Ţiriac pentru portofoliul de asigurări generale în primul semestru al anului 2015 a fost de 216,2 milioane lei, cea mai mare pondere fiind deţinută de daunele achitate în contul poliţelor auto – Casco şi RCA.

‘La fel ca pentru întreaga piaţă locală, la nivelul portofoliului Allianz-Ţiriac se confirmă tendinţa de creştere a valorii şi a ponderii indemnizaţiilor pentru vătămări corporale şi daune morale în despăgubirile RCA. În consecinţă, se menţine necesitatea impunerii unor practici unitare în ceea ce priveşte stabilirea cuantumului indemnizaţiilor acordate pentru vătămări corporale şi daune morale’, se mai precizează în comunicat.

Pe segmentul asigurărilor de viaţă, Allianz-Ţiriac a realizat subscrieri de 57,7 milioane de lei în primul semestru al anului, în creştere cu aproximativ 10% faţă de perioada similară a anului trecut.

‘Asigurările cu componentă investiţională (de tip unit-linked) au fost cele care au susţinut această creştere în primul semestru, vânzările acestei categorii de poliţe înregistrând o creştere cu 14 procente. Prin comparaţie, produsele tradiţionale au evidenţiat o creştere de 6 procente’, se mai spune în comunicat.

Structura portofoliului de asigurări de viaţă al companiei a rămas, în continuare, una echilibrată, asigurările tradiţionale având o contribuţie de 55% la realizarea veniturilor semestriale din asigurări de viaţă, în timp ce subscrierile de produse cu componentă investiţională reprezintă 45%.

Pe segmentul asigurărilor generale, compania înregistra, în conformitate cu normele Solvency I, o rată de solvabilitate de 424%, în timp ce acelaşi indicator se situa la 416% pe segmentul asigurărilor de viaţă. Conform normelor în vigoare, cerinţa de solvabilitate impune o rată minimă de 100%.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Timişoara – Colterm anunţă posibilitatea restricţionării apei calde pe timpul nopţii
Timişoara – Colterm anunţă posibilitatea restricţionării apei calde pe timpul nopţii
Administratorul special al companiei de termoficare Colterm, Cristian Amza, a anunţat, luni, că din cauza zilelor geroase ...
Statele din zona euro discută cum să facă guvernele să respecte regulile fiscale UE
Statele din zona euro discută cum să facă guvernele să respecte regulile fiscale UE
Miniştrii de Finanţe din zona euro vor demara luni discuţiile cu privire la modul în care pot fi modificate regulile ...
Milionara din Elveția, care a cumpărat anul trecut hotelul Ramada din București, a cumpărat un conac lângă Pitești
Milionara din Elveția, care a cumpărat anul trecut hotelul Ramada din București, a cumpărat un conac lângă Pitești
Compania Vision Apartments, deținută de milionara Anja Graf din Elveția, a cumpărat conacul Golescu-Gussi din comuna ...