Companiile mici IT şi din alte 10 domenii vor fi listate mai uşor pe o piaţă specială la Bursa din Bucureşti

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a încheiat un parteneriat cu Asociaţia patronilor din industria de software (ANIS) şi cu GEA Strategy&Consulting în vederea facilitării intrării la Bursă a companiilor mici, în scopul finanţării dezvoltării lor. Radu Georgescu, fondatorul şi preşedintele GeCAD Group, crede că nu mai puţin de 10 companii locale din domeniul IT pot ajunge pe sistemul alternativ de tranzacţionare pe care BVB li-l va dedica curând.
Adrian N. Ionescu - joi, 11 sept. 2014, 09:44
Companiile mici IT şi din alte 10 domenii vor fi listate mai uşor pe o piaţă specială la Bursa din Bucureşti

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) va lansa o platformă specială de tranzacţionare a companiilor mici sau abia înfiinţate (start up), dar foarte atractive pentru investitori. În acest scop ar putea adapta piaţa ATS (sistemul de tranzacţionare alternativă), unde rigorile de acces şi de menţinere la cotă sunt mult mai blânde decât cele de pe piaţa principală.

Trei lideri ai unor afaceri de succes din România, Radu Georgescu (GeCAD Group), Andrei Pitiş (Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii – ANIS şi patron Simple Systems) şi  Dragoş Pîslaru (GEA Strategy&Consulting şi Bursa au conceput un parteneriat, al cărui rezultat va fi aducerea la bursă a cât mai multor companii din domeniul IT şi nu numai, în scopul finanţării dezvoltării afacerilor lor, potrivit unui comunicat al BVB.

Cele patru instituţii vor declanşa o campanie de informare a antreprenorilor, menită să le faciliteze accesul la sistemul bursei.

În virtutea parteneriatului amintit, „noi spunem că are sens să ne cotăm la bursă. Cred că găseşti şi acum 10 – 20 de companii româneşti de IT care ar putea să se listeze”,   a declarat ieri, Radu Georgescu, potrivit oficialilor Bursei.

BVB este o chestiune importantă pentru multe motive, din punctul de vedere al antreprenorilor IT. Bursa nu este doar un mod de a atrage capital, care este principalul lucru de făcut, dar este un element de marketing foarte important, este un mod de exit al unui antreprenor, este un mod pentru investitori de a avea garantată o guvernanţă corporatistă, o transparenţă a companiei”, a maispus Radu Georgescu, cu ocazia încheierii paerteneriatelor.

Industria IT este „o industrie foarte foarte bună a acestei ţări şi dacă reuşim să o aducem pe bursă cu toate aceste avantaje, cred că facem un pas imens înainte pentru noi toţi”, a conchis patronul GeCAD.

„Există oaze excepţionale în alte circa 10 sectoare cheie în România, nu doar în sectorul IT: energie, bioeconomie şi o serie de alte sectoare bune, care pot duce la creşterea competitivă a economiei. Parteneriatul anunţat de astăzi, prin care vom susţine această sursa alternativă de finanţare (bursa, n.r.), este vital pentru a debloca nu doar resurse, ci şi mentalităţi. Piaţa alternativă de tranzacţionare va marca o cotitură în afirmarea antreprenorilor români”, a declarat, la rândul său, Dragoş Pîslaru, directorul general al GEA Strategy&Consulting.

Asocierea dintre ANIS, deja o structură asociativă între firme private, cu BVB şi cu o firmă de consultanţă, este un parteneriat privat menit să ducă economia mai departe. Vedem că putem să unim Bursa cu industria IT, care este deja este cunoscută în afară şi poate aduce un capital de încredere, şi, împreună, pot crea mediul prin care să atragem inclusiv investitori străini sau români”, a spus Andrei Pitisş, presedintele ANIS şi proprietarul Simple Systems.

„Bursa s-a angajat într-o calatorie interesantă, care va fi relansarea pieţei pentru companiile de mărime mică şi medie, dintr-o varietate de domenii destul de largă. Această piaţă va fi o nouă posibilitate pentru aceste companii, antreprenori şi toti oamenii de afaceri interesaţi de dezvoltare, de creştere, de acea dezvoltare prin folosirea unui brand, a unui suport, a transparenţei pieţei de capital şi a banilor investitorilor”, a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB.

 

Te-ar mai putea interesa și
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Echipa Zesh, condusă de sătmărean Marius Martocsan, a reușit să atragă până în acest moment fonduri în valoare de peste jumătate de milion de dolari în primele doua runde de finanțare,......
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată ...
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...