1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti 21 º

Companii

AFI Europe România a cumpărat un teren de 4 ha de lângă mallul AFI Cotroceni cu 23 de milioane de euro de la Broadhurst Investments

Dezvolatorul AFI Europe România a anunţat achiziţia unui teren de circa 4,3 ha care fac parte din fost platformă industrială UMEB, pe care a fost construit şi mallul, dar şi cele cinci clădiri de birouri. Compania analizează potenţialul terenului pe care se pot construi 100.000 de mp de spaţii. 

28 iun, 2018 | | ECONOMICA.net

AFI Europe România a cumpărat de la Fondul de investiţii Broadhurst Investments, ale cărui active de pe piaţa imobiliară românească sunt administrare de Siminel Andrei prin NCH, un teren de 4,3 ha pentru suma de 23 de milioane de euro. Terenul face parte din fosta platformă industrială UMEB, pe care a fost ridicat mallul AFI Palace Cotroceni.

Broadhurst Investments a vândut la sfârşitul anului 2007 participaţia de 50% din Cotroceni Park SA, către AFI Europe pentru suma de 78,8 de milioane de euro. Pe terenul vândut a fost ridicat mallul AFI Palace Cotroceni, deschis pe 1 decembrie 2009. 

Terenul a fost scos la vânzare încă de acum cinci ani, la un pret de 36 de milioane de euro, care ulterior a fost redus la 22,5 milioane de euro. 

„Achizitia ne va permite sa ne dezvoltam proiectele din Bucuresti, parte din demersurile noastre de a ne extinde operatiunile pe piata de cladiri de birouri, de retail si rezidentiala. Primul pas post-achizitie va consta in identificarea celei mai bune utilizari a terenului, pe care putem construi pana la 100.000 mp", spunet Doron Klein, CEO AFI Europe Romania.

AFI Europe România mai are în construcţie trei proiecte, un mall la Braşov, un proiect rezidenţial la Bucureşti şi o clădire de birouri tot în Capitală. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO