Air Berlin renunţă la ruta Berlin – București. Este a doua companie care pleacă din România în mai puţin de o lună

A doua cea mai mare companie aeriană din Germania, Air Berlin, care oferă zboruri pe ruta Berlin - București, renunță din februarie la aceste zbouri. 
Andrada Ghira - sâm, 14 ian. 2017, 12:18
Air Berlin renunţă la ruta Berlin - București. Este a doua companie care pleacă din România în mai puţin de o lună

Companiile aeriene Air Berlin și Niki au anunțat programul pentru această vară, ca parte a unui exercițiu de restructurare ce prevede transferul unor rute de la Air Berlin la Niki. Astfel, Air Berlin renunță la mai multe rute, printre care și la ruta Berlin (Tegel) spre București, informează CH Aviation. 

Contactați de ECONOMICA.NET, reprezentanți ai companiei au spus că Air Berlin ar putea relua în viitor zborurile între Berlin și București. 

Cine va dori să ajungă la aeroportul Tegel din Berlin va ajunge cu escală la Belgrad, iar zborurile sunt operate de Air Serbia, deținută în proporție de 49% de Etihad Airways. 

Air Berlin a fost ani la rând singura companie care a oferit zboruri directe între București și capitala Germaniei. Din toamna anului trecut însă, gigantul low-cost Ryanair a lansat zborurile între București și Berlin Schönefeld, aeroport secundar. 

Air Berlin se va concentra pe zborurile intercontinentale, dar și pe rutele de business și cele de pe piața internă a Germaniei, în timp ce Niki va oferi zboruri spre destinații de vacanță, ca parte din Blue Sky, o nouă companie aeriană care va fi controlată de turoperatorul TUI, dar și de Etihad Etihad Airways și Niki Privatstiftung. 

Air Berlin a fost înființată în 1979 și a transportat în 2015 peste 30 de milioane de pasageri. Totuși, compania încearcă restructurarea afacerii, după pierderile record înregistrate în 2015, de 466 milioane de euro. Cel mai mare acționar al Air Berlin este compania Etihad Airways, care în 2011 și-a majorat participația la 29,21%. Grupul Air Berlin și/-a vândut participația de 49% din operatorul Niki în decembrie 2016. 

CITEȘTE ȘI Efectul low-cost pe cursele interne. Şi cum a schimbat Ryanair piețele din Germania, Italia şi Polonia

Și Alitalia a renunțat la România 

Alitalia a renunțat și ea la singura rută pe care mai oprea zboruri din România. Este vorba de zborurile spre Roma, acolo unde Ryanair a făcut concurență cu prețuri mici.  

„Alitalia confirmă închiderea rutei Roma-Bucureşti de la 1 februarie 2017. A doua fază a planului strategic de afaceri va vedea o remodelare a reţelei de zboruri scurte şi medii. Optimizarea ofertei de zboruri Alitalia pe ruta Roma-Bucureşti este parte din acest plan, destinat să asigure sustenabilitatea economică a operaţiunilor companiei care este transportatorul naţional. Această rută nu mai este viabilă din punct de vedere financiar. Alitalia contactează pasagerii afectaţi şi le oferă posibilitatea să-şi schimbe planurile de călătorie sau o rambursare integrală a contravalorii biletelor”, au declarat pentru ECONOMICA.NET surse din cadrul Alitalia.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...