Air France introduce o aplicație mobilă pentru prezentarea rezultatelor testului COVID-19 necesar călătoriei cu avionul

Ion Dobreanu - joi, 04 mart. 2021, 16:56
Air France introduce o aplicație mobilă pentru prezentarea rezultatelor testului COVID-19 necesar călătoriei cu avionul

Compania aeriană Air France a anunțat joi că pentru a îmbunătăți experiența pasagerilor săi și pentru a eficientiza timpul petrecut în aeroport va introduce folosirea aplicației ICC AOKpass, dezvoltată de MedAire / SOS internațional. ICC AOKpass este o aplicație mobilă, disponibilă pentru a fi descărcată pe smartphone-uri și care permite pasagerilor să înregistreze în siguranță rezultatele testului COVID-19 efectuat într-un laborator partener.

Odată ajunși la aeroport, pasagerii prezintă rezultatele testului de pe telefonul mobil, în locul unui test printat pe hârtie. ICC AOKpass verifică dacă testul prezentat este valid și respectă reglementările țării de destinație, printr-o rețea securizată care folosește tehnologia blockchain.

Citiți și: Companiile Air France și KLM au lansat un program de bio-combustibil dedicat clienților corporate (economica.net)

Perioada testării acestei soluții digitale va începe pe 11 martie 2021 și va dura patru săptămâni, cu sprijinul Aeroportului Charles de Gaulle din Paris. Testul va fi efectuat pe toate zborurile Air France din Paris-CDG către Pointe-à-Pitre (Guadelupa) și Fort-de-France (Martinica). Acesta va fi realizat în mod voluntar, pentru a testa funcționalitatea aplicației în timp real și pentru a afla opiniile pasagerilor referitoare la aplicația mobilă. Air France va împărtăși acest feedback celorlalte companii din alianța Skyteam, care testează în prezent diverse soluții pentru digitalizarea documentelor de sănătate, în legatura cu COVID-19.

În plus față de testarea aplicației ICC AOKpass, Air France depune toate eforturile pentru a fi de ajutor pasagerilor săi și pentru a-i informa în timp real despre evoluția formalităților de călătorie. În acest sens, pasagerii au la dispoziție un website dedicat pe airfrance.traveldoc.aero.

De la începutul crizei, Air France a aplicat cele mai stricte măsuri de sănătate și oferă pasagerilor săi o flexibilitate totală a biletelor, cu posibilitatea de a amâna sau anula orice călătorie planificată înainte de 31 decembrie 2021, în mod gratuit și fără dovezi suplimentare. Aceste măsuri sunt grupate sub eticheta Air France Protect și sunt revizuite în mod regulat pe măsură ce situația evoluează. În cadrul evaluării „COVID-19 Safety Rating” organizată de Skytrax, Air France Protect a obținut recent clasificarea de 4 stele din 5.

„Îmbunătățirea și simplificarea experienței de călătoriei a pasagerilor este o prioritate continuă pentru Air France. Testarea aplicației ICC AOKpass este pe deplin în conformitate cu aceste principii și cu inițiativa noastra de implementarea a etichetei Air France Protect. Suntem convinși că schimbările prin care trecem în mod colectiv vor modifica permanent călătoriile și ne angajăm să susținem toate proiectele de inovare care ne pot ajuta să facem față acestor noi provocări”, a declarat Catherine Villar, Director Customer Experience – Air France.

„Suntem încântați să sprijinim Air France în testarea aplicației ICC AOKpass. Vom face tot ce putem pentru a asigura succesul acestui experiment, pentru a atinge obiectivul împărtășit de întreaga industrie: redeschiderea cerului în siguranță”, a declarat Sébastien Bedu, Product Manager – Airport Services pentru MedAire, divizia internațională SOS specializată în sprijinirea industriilor aeronautice și maritime.

Citiți și: Un avion KLM a efectuat primul zbor comercial din lume în care s-a folosit combustibil sintetic (economica.net)

AOKpass este partenerul a numeroase laboratoare din întreaga lume, inclusiv a grupurilor Cerballiance și Biogroup din Franța.

Despre ICC AOKpass

ICC AOKpass a fost co-fondat de Camera Internațională de Comerț (ICC) și de lideri mondiali în industria serviciilor de sănătate și certificare, International SOS și SGS Group. Cu o vastă rețea internațională de peste 80.000 de clinici și furnizori de asistență medicală acreditați, ICC AOKpass își propune să devină terța parte digitală de încredere la nivel global, asigurând certificarea și verificarea informațiilor internaționale de sănătate. ICC AOKpass nu colectează informații medicale de la utilizatorii săi și respectă standardele industriei, precum și standardele medicale și guvernamentale, pentru a garanta o călătorie în condiții de siguranță în întreaga lume.

Despre MedAire

MedAire, filială a International SOS, este partener al industriei aviației din 1985. MedAire oferă soluții integrate de sănătate și siguranță pentru peste 150 dintre cele mai mari companii aeriene din lume și pentru peste 4.000 de avioane private, inclusiv 75% care operează pentru Fortune 100. Printre soluțiile oferite se numără consiliere și asistență în timp real, instruire, echipamente și servicii profesionale pentru echipaje și pasageri, atât la bord, cât și la sol. MedLink, Centrul Global de Răspuns al MedAire, gestionează mii de apeluri pe an pentru a ajuta echipajele și pasagerii să gestioneze evenimente medicale și de siguranță în zbor și la sol, cu acces 24/7 la medici, asistenți medicali și specialiști în securitate aeriană.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Guvernul scumpește benzina și motorina, de la 1 ianuarie. Cresc accizele, cu cât vei plăti în plus
Guvernul scumpește benzina și motorina, de la 1 ianuarie. Cresc accizele, cu cât vei plăti în plus
Ministerul Finanțelor a publicat noile accize care vor fi plătite în anul 2022, iar cele la carburanți au parte de o ...
Corina Creţu: Salariul minim în România ar ajunge la 3.500 de lei dacă s-ar aplica indicatorul de 60% din salariul mediu brut
Corina Creţu: Salariul minim în România ar ajunge la 3.500 de lei dacă s-ar aplica indicatorul de 60% din salariul mediu ...
Corina Creţu, membru supleant în Comisia pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale a Parlamentului European, ...
5 mari retaileri s-au întâlnit astăzi cu oficialii ANPC. Menținem un nivel constant al controalelor, anunță instituția
5 mari retaileri s-au întâlnit astăzi cu oficialii ANPC. Menținem un nivel constant al controalelor, anunță instituția
Cinci dintre cei mai mari retaileri alimentari, toți cu acționariat german, respectiv Kaufland, Lidl, Penny, Selgros și ...