Ambasada SUA şi MJ: Întâlnirea Klemm – Toader, un bun prilej pentru un schimb deschis de puncte de vedere

Întrevederea de marţi dintre ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a fost 'un bun prilej pentru un schimb deschis de puncte de vedere', informează un comunicat de presă comun al misiunii diplomatice a SUA în România şi al Ministerului Justiţiei (MJ).
Economica.net - mar, 05 sept. 2017, 19:56
Ambasada SUA şi MJ: Întâlnirea Klemm - Toader, un bun prilej pentru un schimb deschis de puncte de vedere

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi secretarul de stat în MJ, Marieta Safta, au primit marţi vizita ambasadorului Klemm.

‘Cu această ocazie, a fost evidenţiată cooperarea româno-americană, bazată pe parteneriat şi colaborare în domeniul Justiţiei, cu accent pe promovarea de schimburi de bune practici în ariile de interes comun. Întrevederea de astăzi a constituit un bun prilej pentru un schimb deschis de puncte de vedere şi o discuţie fructuoasă în spiritul cooperării în cadrul Parteneriatului Strategic bilateral’, arată sursa citată.

După întâlnirea de la MJ, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, a declarat că discuţiile pe care le-a avut cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, au fost ”în spiritul cooperării’. ‘Eu şi ministrul Toader am avut o discuţie foarte complexă şi fructuoasă în această dimineaţă, într-un spirit pozitiv, cum trebuie să se întâmple, în cadrul Parteneriatului Strategic. Am avut ocazia să discut cu ministrul Justiţiei despre viziunea sa şi despre responsabilităţile sale ca ministru. (…) Vreau să subliniez că discuţiile au avut loc în spiritul cooperării, am făcut schimb de multe informaţii şi perspective şi aştept să lucrez în continuare cu ministrul şi cu Guvernul în viitor’, a subliniat diplomatul american.

Premierul, despre întâlnirea ambasadorului SUA cu ministrul Justiţiei: A fost un lucru foarte normal

Premierul Mihai Tudose consideră că întâlnirea pe care ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a avut-o marţi cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, a fost ‘un lucru foarte normal’.

‘Întâlnirea de astăzi mie mi se pare că a fost un lucru foarte normal, cu un comunicat comun, deci (…) au stat de vorbă două ore şi au vorbit apoi despre acelaşi lucru. (…) În istorie s-a mai întâmplat şi invers, când au vorbit zece minute şi după aia două ore au povestit amândoi despre altceva. Fiindcă sunt partenerii noştri, şi e vorba şi de Bruxelles, trebuie să înţeleagă ce facem, să ştie ce facem, de ce facem, cum facem, fiindcă suntem parte a unui întreg care contează. Suntem o rotiţă într-un mecanism’, a declarat Tudose la TVR 1.

Potrivit şefului Executivului, dialogurile oficialilor români cu ambasadorii reprezintă ‘o cale de comunicare’ cu ţările pe care aceştia le reprezintă.

‘Noi am dorit să fim membri în Uniunea Europeană, noi am dorit să fim membri NATO. Ambasadorul Germaniei nu este numai ambasadorul Germaniei, este şi reprezentantul unei ţări cu care noi suntem aliaţi în Uniunea Europeană şi în NATO. Ambasadorul Americii nu reprezintă numai ţara de peste Atlantic, ci şi un partener important, strategic pe linie militară şi strategică în mai multe privinţe. Dialogurile cu aceşti oameni reprezintă o cale de comunicare cu ţările lor. (…) Modul în care se întâmplă aceste dialoguri, modul de manifestare a acelor oameni este o altă poveste, o altă discuţie’, a spus Tudose.

Întrebat dacă i se par în regulă acele aspecte reclamate de ambasadori, care pot fi privite ca antepronunţări, şeful Guvernului a răspuns: ‘Nu, sincer nu, chiar nu’.


Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Nou concept de expunere la Țiriac Collection
Nou concept de expunere la Țiriac Collection
Țiriac Collection pune la dispoziția vizitatorilor un nou concept de expunere auto în curtea exterioară a galeriei ce ...
Raport COVID 19, 28 noiembrie: Sub 1.500 de cazuri și 106 decese
Raport COVID 19, 28 noiembrie: Sub 1.500 de cazuri și 106 decese
Grupul de Comunicare Strategică anunţă duminică, pe baza datelor existente la ora 10.00, că în ultimele 24 de ore s-au ...
Omicron, noul Coronavirus, face ravagii. Israel și-a închis complet granițele, deși este printre țările cu cei mai mulți vaccinați
Omicron, noul Coronavirus, face ravagii. Israel și-a închis complet granițele, deși este printre țările cu cei mai ...
Israel este prima țară din lume care își închide complet granițele de team ultimei variante de Coronavirus, Omicron. ...