1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

Totul despre impozitul pe venitul global

AmCham Romania, îngrijorată de schimbări majore în politica fiscală. Susţine menţinerea cotei unice de impozitare

AmCham România susţine menţinerea cotei unice de impozitare şi îşi exprimă îngrijorarea cu privire la introducerea unor schimbări majore de politică fiscală, fără consultări aprofundate cu toate părţile implicate, menţionează, într-un comunicat de presă, reprezentanţii Camerei Americane de Comerţ din România.

25 apr, 2017 | Agerpres

'În contextul informaţiilor apărute în presă despre intenţia de introducere a impozitului pe venitul global, AmCham Romania reiterează susţinerea fermă pentru menţinerea actualei cotei unice de impozitare care s-a dovedit a fi cea mai eficientă politică fiscală pentru economia României. În absenţa capacităţii actualei infrastructurii de administrare fiscală de a acomoda fluxul şi volumul de informaţii generat de sistemul propus, considerăm că trebuie evitată introducerea unui mecanism cu un grad de complexitate şi noutate care va crea dificultăţi populaţiei. Sunt reale şi îngrijorările exprimate vis a vis de creşterea birocraţiei, şi faţă de atingerea ţintei de colectare de venituri la bugetul de stat. În acelaşi timp, considerăm că transferul obligaţiilor de plată a contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, anunţat recent în media, necesită o abordare integrată şi consultări ample având în vedere că implică o schimbare semnificativă de paradigmă fiscală precum şi modificări ale nivelului de fiscalizare a veniturilor salariale', precizează aceştia.

Reprezentanţii AmCham îşi exprimă 'profunda îngrijorare' cu privire la introducerea unor schimbări majore de politică fiscală într-un orizont de timp care nu permite suficient spaţiu, pentru consultări aprofundate cu toate părţile implicate, 'ceea ce nu este compatibil cu angajamentul de respectare a stabilităţii, predictibilităţii şi transparenţei
procesului decizional'.

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România) este cea mai reprezentativă asociaţie profesională de afaceri, înfiinţată în anul 1993 de un grup de companii americane, dar care reuneşte în prezent peste 400 de companii americane, internaţionale şi locale. Acestea au cumulat investiţii totale de peste 20 miliarde dolari, generând în jur de 250.000 de locuri de muncă.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO