1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Finanţe şi bănci

Wolfgang Schaeuble: Este rezonabil că Marea Britanie vrea păstrarea accesului firmelor de servicii financiare la UE

Declaraţia secretarului Trezoreriei de la Londra, Philip Hammond, potrivit căreia acesta va lupta ca firmele de servicii financiare din Marea Britanie să îşi păstreze accesul la piaţa unică din Uniunea Europeană, este rezonabilă, a apreciat, joi, ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

14 iul, 2016 | Agerpres

Acesta a adăugat că va discuta la telefon cu Hammond, care a fost numit aseară ministru de Finanţe de către premierul Theresa May. Schaeuble a dat asigurări că liderii G20 (grupul ţărilor bogate şi al principalelor economii emergente) sunt determinaţi să ţină sub control efectele negative ale Brexitului.

La un eveniment organizat marţi seara de Asociaţia Bancherilor Britanici, Philip Hammond a apreciat că serviciile financiare au fost cea mai afectată industrie de turbulenţele politice provocate de Brexit, după ce luna trecută britanicii au votat pentru ieşirea din UE.

'Accesul la piaţa unică este de o importanţă crucială pentru această industrie', a declarat Philip Hammond, potrivit unor surse care au participat la evenimentul organizat la Londra.

Sursele au adăugat că Hammond ar fi declarat că există riscul ca industria bancară să se mute în alt oraş din Europa, dar a apreciat că acest lucru ar fi dificil.

În prezent, băncile cu sediul în Marea Britanie pot oferi gratuit servicii în UE pe baza unui sistem de tip 'paşaport', considerat drept cea mai importantă caracteristică a pieţei unice europene pentru firmele din sectorul financiar. Însă, acest lucru este pus sub semnul întrebării după ce britanicii au votat în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană.

Peste 40% din tranzacţiile valutare globale se desfăşoară la Londra. Politicienii şi directorii se laudă că în City of London se tranzacţionează mai mulţi dolari decât în New York şi mai mulţi euro decât în toată Uniunea Europeană.

Alte centre financiare importante râvnesc la poziţia Londrei. Participanţii la un sondaj realizat în rândul celor 12.000 de membri ai ACI Financial Markets Association, un grup de tranzacţionare pentru pieţele valutare, susţin că oraşul german Frankfurt ar fi cel mai mare beneficiar în cazul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, urmat de Paris, New York şi Dublin.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO