Armata americană face economie. Renunţă la 21 de elemente de infrastructură minore din Europa

Armata americană va renunţa la 21 de elemente de infrastructură 'minore şi neoperaţionale', printre care terenuri de golf, poligoane de tir sau diferite imobile din ţări ca Germania, Italia sau Danemarca, a anunţat vineri Pentagonul, transmite AFP. Se speră că în acest fel se vor realiza economii de 60 de milioane de dolari pe an.
Economica.net - vin, 23 mai 2014, 18:41
Armata americană face economie. Renunţă la 21 de elemente de infrastructură minore din Europa

‘Niciuna din aceste ajustări nu afectează numărul de oameni staţionaţi sau capacităţile noastre militare. Aceste economii vor permite comandamentului american din Europa să reorienteze resurse către misiuni de prioritate ridicată’, a dat asigurări, într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, contraamiralul John Kirby.

Aceste ‘ajustări ale unor elemente de de infrastructură minore şi neoperaţionale’ au fost decise în urma unui amplu audit lansat la începutul lui 2013 şi care a vizat toate infrastructurile şi bazele americane din Europa, a precizat Pentagonul. ‘Principalele recomandări’ ale acestui audit sunt aşteptate abia peste câteva luni.

Aceste măsuri nu au nicio influenţă asupra numărului de trupe americane staţionate în ţările NATO, a ţinut să menţioneze Ministerul american al Apărării, preocupat să-şi demonstreze angajamentul în Europa, în plină perioadă de tensiuni cu Rusia.

‘Nu dorim ca europenii să creadă că ne retragem din Europa, când nu este nici pe departe cazul. Suntem angajaţi în ceea ce priveşte securitatea Europei’, a asigurat pentru France Presse un responsabil american din domeniul apărării care a dorit să i se păstreze anonimatul.

În Europa sunt staţionaţi în momentul de faţă circa 67.000 de militari americani, în principal în Germania (40.000), Italia (11.000), Marea Britanie (9500), dar şi în Spania şi Turcia. La sfârşitul Războiului Rece, Washingtonul dispunea de peste 280.000 de militari staţionaţi în ţările NATO.

Între elementele de infrastructură la care armata americană va renunţa se numără un teren de tir, unul de golf, un hotel şi locuinţe pentru familiile militarilor din Germania. Tot din Germania, Pentagonul va mai renunţa la instalaţii şi relee radio pentru unde lungi (AM), care puteau fi captate dincolo de Cortina de Fier, dar care acum au devenit inutile, se explică în comunicat.

În Italia, armata americană se va despărţi de mai multe clădiri ale comandamentului din Napoli, precum şi de un centru de relaxare din Vicenza, iar în Danemarca şi Marea Britanie de depozite de muniţie. Sunt vizate şi alte instalaţii din Grecia şi Belgia.

Aceste schimbări nu vor afecta situaţia locală a forţei de muncă, mai susţine Pentagonul.

 

Te-ar mai putea interesa și
Bosch a finalizat investiția de 21,2 milioane de euro în extinderea Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca
Bosch a finalizat investiția de 21,2 milioane de euro în extinderea Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca
Grupul Bosch, companie germană cu circa 10.000 de angajați în România, a inaugurat o nouă clădire dedicată Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca....
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
În 2023, la nivelul Uniunii Europene, 13,4% din rezidenţi au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite şi ...
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints AI
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints ...
După șase luni în care a derulat campanii pilot cu un număr limitat de branduri și agentii de media, Profi, rețeaua ...
Ciolacu: Proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România, în lucru la Ministerul Muncii
Ciolacu: Proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România, în lucru la Ministerul Muncii
Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, să pună în transparenţă, imediat după ...