1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 23 º

Ionuţ Tudorică

Ăsta e programul? Serios?

Cu un discurs tip anii 2000 vine domnul Predoiu. Să ne spună că fondurile europene vor salva România. Şi că Ponta i-a anticipat programul de guvernare şi de-aia l-a pus pe Vâlcov să încropească o ofertă fix înainte. Cu tot respectul, încropit pare programul PNL.

02 mar, 2015 | | ECONOMICA.net

Domnule Predoiu, scuze, dar încropită pare oferta dumneavoastră. Aţi avut timp şi o doctrină de partea dvs. Şi aţi venit cu o ofertă învechită, şleampătă şi, cu totul, mult mai proastă decât a lui Vâlcov. Care, fie vorba între noi, chiar a reuşit să aprindă imaginaţia fiscaliştilor şi pe cea a populaţiei.

"Generalizarea cotei unice de 16% pentru toate tipurile de taxe și impozite:
16% CAS plătit de angajat
16% CAS plătit de angajator" Ce aţi vrut să ziceţi cu asta? Serios.

"Cand o propunem noi (reducerea TVA - n.r.)? In 2016. Ce facem pana atunci? Surplus de colectare, fonduri europene si investitii, ca sa nu fie 'gaura', ci compensare echilibrata, ramanand efectul de incurajare, de stimulare". Dar cu asta?

Aşa vreţi să-l combateţi pe Vâlcov? Sunt măgar, ştiţi cum se scoate TVA dintr-un preţ? De ce duceţi cota unică în contribuţiile sociale? Există cel mai mic risc să se scurgă pe-acolo venituri la buget pentru că cineva ar avea cum să ferească bani de la impozitul pe venit prin plata contribuţiei sociale? N-are legatură, domnule, contribuţia socială cu cota unică, întrebaţi-vă experţii. Pe cei pe care nu i-aţi folosit, nu pe ăştia care vă fac de râs acum. "Revoluţia fiscală", aşa îi ziceţi. Serios, aşa şi este. E o premieră mondială felul în care gândiţi fiscalitatea. Puteţi să scrieţi o carte. Să luaţi Nobelul.

Uite ce spuneţi.

"Ponta stia ca scoatem programul si ca politic e un pas ofensiv spre o noua majoritate. L-a chemat pe dl Valcov si i-a spus sa scoata rapid un Cod fiscal liberal ca sa nu se mai vorbeasca de programul PNL".

Cum am zis mai sus. Cu toată părerea de rău, ofertă pare ce a făcut PSD. Ce a scos PNL e doar un comentariu care ar trebui să aparţină anilor 2000, nicidecum un program de guvernare. Văd că mergeţi şi mai departe:

Dl Valcov a chemat la dansul o suma de experti din privat si le-a cerut un cod. Daca vor dansii sa se "deconspire", sa o faca, eu stiu cine sunt, am discutat personal cu cativa dintre ei. Expertii acestia, vrand sa faca ceva bun pentru tara, au scris un cod asa cum stiu ei, de dreapta, si i l-au predat dlui Valcov, care l-a invatat pe dinafara si s-a dus cu el in Guvern, precum in povestea pungutei cu doi bani.

Deci nenorociţii ăia de socialişti au discutat cu nenorociţii ăia din mediul privat să facă un Cod fiscal de dreapta. Aţi uitat din ce parte a spectrului politic faceţi parte? Ştiţi cu ce se ocupă dreapta? 

Dar, că tot e la modă în societatea noastră, PNL când se reformează? Când ne propune şi altceva decât grizonaţi timpurii crescuţi în dulap?

 

Frazele scrise cu italic au fost extrase din interviul acordat de domnul Cătălin Predoiu publicaţiei Ziare.com

 

 

 

 

 

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO