Atos și Agenția Spațială Europeană, parteneriat pentru securitatea cibernetică a platformelor de testare sateliți

Atos, cu operațiuni și în România, anunță câștigarea unui contract cu Agenția Spațială Europeană (ESA) pentru dezvoltarea unui produs de îmbunătățire a securității cibernetice pentru platformele de testare a sateliților. Anunțul a fost făcut în cadrul conferinței globale Atos Cyber Day din 5 octombrie.
Lidia Neagu - mie, 06 oct. 2021, 16:11
Atos și Agenția Spațială Europeană, parteneriat pentru securitatea cibernetică a platformelor de testare sateliți

Întrucât riscurile cibernetice nu se mai opresc la frontierele terestre, Atos se va concentra pe construirea sistemelor care previn și combat atacurile cibernetice ce caută să preia controlul sau să deterioreze sateliții sau echipamentele în timpul fazei de testare. Acest lucru implică verificarea tuturor sistemelor pentru a identifica vulnerabilitățile actuale și viitoare, cartografierea tuturor amenințărilor posibile, dezvoltarea de noi caracteristici de securitate, asigurarea criptării complete a traficului, garantarea integrității comunicațiilor și monitorizarea continuă a securității.

Atos este lider european în servicii de securitate cibernetică, cu o echipă globală de peste 6.000 de specialiști în securitate. Anul trecut, o echipă de experți din cadrul Atos România a participat la proiectul HERA – prima misiune de apărare planetară a Agenției Spațiale Europene (ESA) în colaborare cu NASA, care își propune să determine cum pot fi deviați asteroizii astfel încât să nu lovească Pământul.

Atos lansează primul serviciu administrat de detecție și răspuns (MDR) cu amprentă de carbon integral neutră
În cadrul aceleiași conferințe de presă, Atos a anunțat lansarea primei oferte de securitate cibernetică cloud-native cu amprentă de carbon 100% neutră, ce vizează protejarea companiilor viitorului împotriva amenințărilor de ultimă generație.

Noua versiune a serviciului MDR aduce, de asemenea, suveranitatea datelor în prim-plan, fiind conformă cu
principiile fiecărei țări pe acest segment, respectiv cu datele specifice și nevoile operaționale ale organizațiilor.

Serviciul MDR cloud-based beneficia deja de o arhitectură și un design ecologice, însă Atos a făcut un pas înainte spre asumarea amprentei neutre de carbon pe întregul ciclu de viață al acestuia, de la supply chain, la transport și operațiuni. Astfel, prin completarea decarbonizării uneia dintre ofertele sale principale de securitate cibernetică, Atos stabilește un nou standard în industrie, în confomitate cu ambiția strategică de a accelera lupta împotriva schimbărilor climatice, respectiv de a reduce amprenta de carbon a tuturor soluțiilor sale.

„În perioada următoare, Atos va continua să reducă amprenta energetică a serviciilor și produselor sale de securitate cibernetică și să ofere soluții din ce în ce mai „verzi”, astfel încât lupta împotriva amenințărilor cibernetice să se desfășoare concomitent cu protejarea planetei”, a declarat Zeina Zakhour, Atos Digital Security CTO.

Serviciul combină puterea inteligenței artificiale, big data analytics și edge computing. Cele 15 SOC-uri Atos de ultimă generație, plasate strategic pe tot globul, oferă clienților un serviciu MDR personalizat, pentru a-i proteja împotriva amenințărilor cibernetice în mediile publice, hibride & multi-cloud și on-premise.

Atos este lider global în transformare digitală, având peste 105.000 de angajați și venituri anuale de peste 11 miliarde de euro. Compania ocupă prima poziție la nivel european în domeniile securității cibernetice, cloud și performance computing. Grupul oferă soluții personalizate end-to-end, pentru toate industriile din 71 de țări.

Te-ar mai putea interesa și
Transportul aerian de pasageri s-a dublat în primele nouă luni din 2022 – INS
Transportul aerian de pasageri s-a dublat în primele nouă luni din 2022 – INS
Transportul aerian de pasageri a crescut, în primele nouă luni ale acestui an, cu 96,9%, comparativ cu perioada similară din 2021, de la 7,992 milioane pasageri, până la peste 15,738 milioane......
Româna este a treia cea mai vorbită limbă în Anglia și Țara Galilor
Româna este a treia cea mai vorbită limbă în Anglia și Țara Galilor
Româna este a treia cea mai vorbită limbă în Anglia și Țara Galilor, arată datele Institutului Național de Statistică ...
ONRC: 132.616 de persoane fizice şi juridice, înmatriculate în primele zece luni din 2022
ONRC: 132.616 de persoane fizice şi juridice, înmatriculate în primele zece luni din 2022
Numărul înmatriculărilor de persoane fizice şi juridice a crescut, în primele zece luni ale acestui an, cu 2,53%, comparativ ...
România în Schengen – Aderarea ţării noastre e primul punct pe ordinea de zi a Consiliului JAI din 8 decembrie
România în Schengen – Aderarea ţării noastre e primul punct pe ordinea de zi a Consiliului JAI din 8 decembrie
Consiliul UE a anunţat temele de pe agenda reuniunii pe care miniştrii de interne şi ai justiţiei din statele membre ...