1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 20 º

News

Augustin Lazăr: Ministerul Public are peste 500 de posturi neocupate,

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, marţi, după şedinţa Consiliului consultativ al procurorilor generali, că este necesar ca Ministerului Public să i se acorde resursele umane necesare de a funcţiona în continuare în condiţii bune, el arătând că instituţia are peste 500 de posturi neocupate la acest moment. Lazăr a făcut şi un bilanţ al activităţii Ministerului Public pe primul semestru al acestui an, precizând că, în pofida dificultăţilor, Parchetul General a soluţionat prin trimitere în judecată şi acord de recunoaştere a vinovăţiei aproximativ 24.300 de dosare, cu 1,3 la sută mai multe faţă de anul trecut.

29 aug, 2017 | Agerpres

Lazăr a precizat că la şedinţa cu procurorii şefi a fost făcută şi o analiză a volumului de activitate pe primul semestru al acestui an, când Ministerul Public a avut de soluţionat aproximativ 1,4 milioane de dosare. Potrivit acestuia, au fost soluţionate 273.707 de dosare, o scădere cu 8 la sută faţă de anul trecut.

"Ne-am pus problema resurselor pe care parchetele şi organele judiciare trebuie să le aibă la îndemană. Dacă privim schema de 2.900 de procurori, puţin peste 500 de posturi sunt neocupate în Ministerul Public. Nu trebuie să vă explic eu de ce - pentru că Institutul Naţional al Magistraturii nu a reuşit să asigure fluxul necesar de procurori pregătiţi la nivelul la care avem nevoie, pentru că mulţi absolvenţi merg judecători, în contextul pe care îl ştiţi, pentru că mulţi procurori au plecat la pensie în acelaşi context pe care îl avem. Este necesar ca Ministerului Public să i se acorde resursele umane necesare de a funcţiona în continuare în condiţii bune", a spus Lazăr.

El a precizat că, în pofida acestor dificultăţi, în acest an Ministerul Public a soluţionat prin trimitere în judecată şi acord de recunoaştere a vinovăţiei aproximativ 24.300 de dosare, cu 1,3 la sută mai mult faţă de anul trecut, şi au fost trimişi în judecată 31.819 inculpaţi, aproximativ egal cu numărul de anul trecut.

"A fost o eficacitate puternică, în ciuda resursei precare pe care o avem. (...) Avem nevoie de resursă umană pentru a ocupa posturile libere din Ministerul Public", a adăugat procurorul general al României, la finalul şedinţei cu şefii Parchetelor Curţilor de Apel din ţară.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO