1EUR = 4.8703 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Aurelia Cristea: Problemele dintre managementul Metrorex şi sindicate trebuie rezolvate la nivel de unitate

Problemele existente la ora actuală între managementul Metrorex şi sindicate trebuie rezolvate la nivel de unitate, pentru a nu se ajunge la expunerea lor prin acţiuni de stradă, aşa cum s-a întâmplat în ultima perioadă, a declarat marţi pentru AGERPRES, Aurelia Cristea, ministrul delegat pentru Dialog Social, după întâlnirea avută cu reprezentanţii Unitatea - Sindicatul Liber Metrou (USLM).

20 mai, 2014 | Mediafax

'Din discuţiile pe care le-am avut cu conducerea Unitatea - Sindicatul Liber Metrou (USLM) am constatat că nu au mai existat întâlniri între managementul Metrorex şi partea sindicală de peste un an de zile. Ca urmare, am convenit să întocmesc o informare către conducerea Metrorex, cu privire la respectarea procedurilor de dialog social, pentru ca doar dialogul social poate contribui la rezolvarea problemelor cu care se confruntă salariaţii, şi nu acţiunile de stradă', a spus Aurelia Cristea.

Potrivit acestuia, în cadrul discuţiilor s-a menţionat şi problema bugetului de venituri şi cheltuieli al Metrorex.

'Voi solicita conducerii Metrorex un punct de vedere referitor la dimensiunea bugetului de venituri şi cheltuieli al Metrorex. Reprezentanţii sindicatelor doresc creşterea salariilor, în paralel cu menţinerea metroului în subordinea Ministerului Transporturilor. Tocmai de aceea, voi cere un punct de vedere atât de la Ministerul Transporturilor, cât şi de la Ministerul Finanţelor, urmând ca săptămâna viitoare - în ziua de marţi sau miercuri - să organizăm o nouă întâlnire cu partea sindicală', a mai spus ministrul delegat pentru Dialog Social.
Câteva sute de membri ai Unitatea - Sindicatul Liber Metrou (USLM) au protestat, joi, de la ora 14,00, în faţa Ministerului Transporturilor, fiind nemulţumiţi de neaplicarea prevederilor contractului colectiv de muncă. Sindicaliştii au parcurs apoi în marş traseul spre Piaţa Victoriei, continuând acţiunea revendicativă în faţa sediului Guvernului, până la ora 16,00.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO