1EUR = 4.8357 RON | Bucureşti 33 º

News

Autostrada Transilvania: Strabag câştigă licitaţia pentru construcţia lotului Târgu Mureş - Ungheni - surse

Compania de Drumuri a declarat câştigătoare oferta austriecilor de la Strabag pentru construcţia lotului 1 Târgu Mureş – Ungheni, parte a secţiunii Câmpia Turzii – Târgu Mureş din Autostrada Transilvania, potrivit surselor Asociaţiei Pro Infrastructură (API).

18 oct, 2017 | ECONOMICA.net

Strabag, cea mai mare companie de construcţii din România, s-a situat pe primul loc la oferte în cadrul licitaţiei pentru lotul 1 Târgu Mureş - Ungheni, spun sursele API.

Acestea adaugă că s-a intrat în perioada de contestaţii şi că li s-a comunicat ofertanţilor rezultatul.

Contactaţi de către ECONOMICA.NET, reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au spus că încă nu poate fi asumat oficial numele unui câştigător pentru că nu a fost finalizată procedura şi nu a fost elaborat raportul final.

Acest lot din Autostrada Transilvania este unul dintre cele mai disputate proiecte de infrastructură rutieră. Pentru atribuirea contractului, Compania de Drumuri a primit în total 12 oferte.

Asocierea ALDESA CONSTRUCCIONES S.A. - COMSA S.A.U.
Asocierea COPISA CONSTRUCTORA PIRENAICA S.A. - COPISA CONSTRUCTII SRL
FRANCO GIUSEPPE SRL
Asocierea HIDROCONSTRUCTIA S.A. - SINOHYDRO CORPORATION LIMITED
Asocierea ICM S.p.A - TANCRAD SRL
Asocierea IMPRESA DI COSTRUZIONI ING. E. MANTOVANI S.P.A. - SOCIETATEA DE CONSTRUCTII NAPOCA S.A. - ADURO IMPEX SRL
Asocierea ITINERA SPA - RETTER PROJECTMANAGEMENT SRL
Asocierea PST GROUP JSC - PST CONSTRUCTION WORKS SRL - ALPENSIDE SRL
Asocierea SOGUT INSAAT TAAHHUT PETROL MADENCILIK GIDA NAKLIYAT IC VE DIS TICARET ANONIM SIRKETI - MAKSAN TECHNO GRUP SRL
STRABAG S.R.L.
TIRRENA SCAVI SpA
Asocierea TRAMECO S.A. - VAHOSTAV-SK, a.s.

CNAIR a lansat pe 21 octombrie 2016 licitaţia pentru "realizarea Autostrăzii Brașov - Târgu Mureş - Cluj - Oradea, Lotul 1: Târgu Mureş - Ungheni şi Drum de legătură – relicitare".

Dată limită de evaluare a ofertelor a fost 15 octombrie 2017, conform informaţiilor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Valoarea estimată a contractului este de 284,91 milioane de lei, fără TVA. Acesta prevede execuţia lucrărilor pentru următorul tronson de autostradă: Lot 1: Târgu Mureş– Ungheni (4,5 km) + drum de legătură (4,7 km).

Autostrada A3 (numită şi Autostrada Transilvania pe porţiunea Braşov-Borş) face legătura dintre Bucureşti şi ieşirea spre Ungaria prin Borş. În prezent, se poate circula doar pe două secţiuni: Centura Bucureşti - Ploieşti (55,5 km) şi Câmpia Turzii - Gilău (52 km).

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO