1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

News

Avarii la reţeaua de electricitate din Moldova: 1.280 de posturi de transformare au fost afectate de vântul puternic

Vântul puternic şi precipitaţiile căzute în ultimele 24 de ore au cauzat mai multe avarii în zona Moldovei, în special la liniile electrice aeriene, în acest moment fiind afectate 1.280 de posturi de transformare din şase judeţe, potrivit unui comunicat al Delgaz Grid (fostul E.ON Distribuţie), distribuitorul de electricitate din zonă.

20 apr, 2017 | ECONOMICA.net

Astfel, la această oră sunt nealimentate (total sau parţial) următoarele linii electrice şi posturi de transformare: judeţul Botoşani - 1 linie de medie tensiune şi 51 de posturi de transforme; judeţul Bacău - 7 linii de medie tensiune şi 191 de posturi de transformare; judeţul Iaşi - 4 linii de medie tensiune şi 115 posturi de transformare; judeţul Neamţ - 11 linii de medie tensiune şi 430 de posturi de transformare; judeţul Suceava - 13 linii de medie tensiune şi 165 posturi de transformare; judeţul Vaslui - 11 linii de medie tensiune şi 328 de posturi de transformare.

Reprezentanţii companiei spun că, având în vedere că evoluţia condiţiilor meteo nu este spre ameliorare, situaţia alimentării cu energie este dinamică.

'Au fost afectate în special elemente de izolaţie şi conductoare electrice, precum şi consolele de susţinere ale acestora. În judeţul Neamţ, sunt stâlpi de medie tensiune rupţi în zonele Potoci şi Vaduri, fiind întreruptă alimentarea cu energie la staţiile de pompare a apei din zonă. În ciuda condiţiilor neprielnice, echipele Delgaz Grid au intervenit încă din cursul nopţii de ieri, pentru identificarea şi remedierea avariilor apărute', se arată în comunicat.

Potrivit companiei, reţelele electrice aeriene de medie tensiune din mediul rural se află în general la mare distanţă de căile de acces, traversând zone în care deplasarea personalului şi echipamentelor se poate face fără mijloace auto, ceea ce măreşte durata de intervenţie faţă de condiţiile normale. Totodată sunt necesare lucrări cu un volum mare de fasonare a copacilor înclinaţi de zăpadă pe conductoare sau în vecinătatea liniilor electrice aeriene.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO