Aviz negativ pentru Barna la Externe, Fălcoi la Apărare, Monica Elena Berescu la Cercetare, Inovare şi Digitalizare şi pentru Tudor Pop, la Ministerul Tineretului şi Sportului

Ministrul propus la Apărare, Nicu Fălcoi, a primit, marţi, aviz negativ din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului. Tudor Pop, candidat propus de prim-ministrul desemnat Dacian Cioloş, a primit, marţi, aviz negativ pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului din partea Comisiilor reunite pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor şi Senat. Monica Elena Berescu a primit aviz negativ, marţi, pentru funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.
AGERPRES - mar, 19 oct. 2021, 12:19
Aviz negativ pentru Barna la Externe, Fălcoi la Apărare, Monica Elena Berescu la Cercetare, Inovare şi Digitalizare şi pentru Tudor Pop, la Ministerul Tineretului şi Sportului

Dan Barna a primit marţi, din partea comisiilor parlamentare de specialitate, aviz negativ pentru funcţia de ministru al Afacerilor Externe.

S-au întrunit 20 de voturi „împotrivă”, 11 voturi „pentru” şi 4 abţineri.

Ministrul propus la Apărare, Nicu Fălcoi, a primit, marţi, aviz negativ din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

S-au înregistrat 15 voturi „împotrivă”, 8 voturi „pentru” şi 13 abţineri din partea membrilor Comisiilor pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, scrie Agerpres.

Premierul desemnat Dacian Cioloş a participat la lucrările Comisiilor de apărare.

Audierea în cadrul comisiilor de apărare a fost publică, după votul în unanimitate dat la propunerea deputatului PSD Mihai Fifor. Câţiva parlamentari au intervenit online.

Monica Elena Berescu a primit aviz negativ, marţi, pentru funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

S-au înregistrat 17 voturi „pentru”, 17 „împotrivă” şi 8 abţineri din totalul voturilor exprimate de membrii comisiilor de specialitate ale celor două Camere.

În urma audierilor desfăşurate la Camera Deputaţilor, Pop a primit 9 voturi pentru şi 12 împotrivă, înregistrându-se totodată şi 4 abţineri. La audieri a asistat pentru scurt timp şi prim-ministrul desemnat Dacian Cioloş.

Membru al USR Plus, Tudor Pop (40 de ani) este deputat din anul 2016 şi până în prezent, fiind totodată membru în Comisia pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor. Absolvent al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a activat în trecut la câteva agenţii de publicitate.

Ministerul Tineretului şi Sportului este condus din 24 decembrie 2020 de Eduard Novak, campion paralimpic la ciclism şi fost preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism.

Cine este Tudor Rareş Pop

Comitetul Politic al USR a validat, la 17 octombrie 2021, lista miniştrilor propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş şi programul de guvernare cu care se va prezenta în Parlament. Tudor Rareş Pop a fost propus ministru al Tineretului şi Sportului.

Deputatul USR Tudor Rareş Pop s-a născut la 29 noiembrie 1980, potrivit www.cdep.ro.

Este licenţiat în Jurnalism, fiind absolvent al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (1999-2003).

În ceea ce priveşte activitatea profesională, a fost copywriter (nov. 2005 – dec. 2006) şi senior copywriter la Mercury 360 (mart. 2014 – dec. 2015), copywriter/project manager la Rock’n’Roll (ian. 2007 – ian. 2008); copywriter la Ogilvy & Mather (ian. 2009 – mar. 2010); la FCB Project (Foote & Cone Belding) (mar. 2011 – iul. 2013); la The Geeks (aug. 2013 – febr. 2014).

În cadrul guvernului condus de Dacian Cioloş (2015-2017), a deţinut funcţia de consilier în Cabinetul pentru Afaceri Europene, Cancelaria Prim-Ministrului (dec. 2015 – mai 2016) şi director de cabinet la Cabinetul Ministrului Fondurilor Europene (mai-oct. 2016).

A fost ales deputat din partea USR în circumscripţia electorală nr. 42 Bucureşti, mandatul fiind validat la 21 decembrie 2016. Mandatul său a încetat la 18 decembrie 2020, odată cu depunerea demisiei, în contextul în care mai mulţi deputaţi şi-au dat demisia înainte de terminarea mandatului pentru a nu beneficia de pensii speciale, potrivit www.cdep.ro.

În legislatura 2016-2020, a fost membru (până în dec. 2020) şi secretar (sept. 2017 – sept. 2018) al Grupului parlamentar al Uniunii Salvaţi România; membru al Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor (iun. 2017-sept. 2018; oct. 2020-18 dec. 2020), membru al Comisiei pentru sănătate şi familie (dec. 2016-18 dec. 2020). A fost secretar al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării (până în iun. 2017).

A fost reales deputat, pe listele Alianţei USR PLUS, în circumscripţia electorală nr. 42 Bucureşti. Mandatul său a fost validat la data de 21 decembrie 2020. Este membru al Grupului parlamentar al Uniunii Salvaţi România şi al Comisiei pentru sănătate şi familie. Este preşedinte al Comisiei pentru tineret şi sport.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea celor peste 94.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei şi în "teritoriile ocupate temporar" ...
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu mai vrea. La ce preț
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu ...
Engie, cel mai mare furnizor pentru persoane fizice din România, este furnizorul de ultimă instanță care a venit cu cel ...
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că măsurile de protecţie sanitară aferente sărbătorilor de iarnă ...