1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

Finanţe şi bănci

Banca Centrală a Rusiei: Economia s-a adaptat condiţiilor externe în primul trimestru

Economia rusă s-a adaptat mai bine declinului preţului ţiţeiului în primul trimestru din acest an decât în 2015, a anunţat Banca Centrală a Rusiei, transmite Reuters, citată de Agerpres.

30 mar, 2016 | Agerpres

Situaţia pe piaţa forţei de muncă rămâne stabilă iar PIB-ul Rusiei a înregistrat un declin estimat la 1,7 - 2% în primele trei luni din 2016, se arată în comunicatul instituţiei.

Economia rusească a înregistrat anul trecut cel mai semnificativ declin de după 2009, în condiţiile în care preţul petrolului (unul din principalele produse de export ale Rusiei) s-a prăbuşit, iar sancţiunile impuse din cauza conflictului din Ucraina au limitat accesul la finanţarea internaţională.

Serviciul Federal de Statistică (Rosstat) a anunţat recent că Produsul Intern Brut s-a contractat cu 3,7% în 2015, după un avans de 0,6% în 2014.

Preţul barilului de petrol a scăzut cu peste 70% în ultimele 18 luni, iar acest lucru reprezintă o problemă pentru Rusia, ţară care realizează jumătate din venituri din exporturile de petrol şi gaze naturale.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO