Bancpost acordă o finanţare de 7,6 milioane euro pentru o nouă linie de telegondolă în Sinaia

Bancpost, prin divizia sa de Corporate Banking, a acordat o linie de finanţare în valoare de 7,6 milioane euro companiei Transport Urban Sinaia, ce are ca unic acţionar Consiliul Local Sinaia, se arată într-un comunicat al băncii, potrivit Agerpres.
Economica.net - mar, 06 oct. 2015, 15:13
Bancpost acordă o finanţare de 7,6 milioane euro pentru o nouă linie de telegondolă în Sinaia

Fondurile vor fi folosite pentru construirea unei noi linii ultramoderne de telegondolă în Sinaia pe tronsonul Cota 1400 – Cota 2000.

Bancpost a acordat acest împrumut către Transport Urban Sinaia, compania care administrează domeniul schiabil din Sinaia, instalaţiile moderne de transport pe cablu, transportul public, parcările şi bazele sportive ale oraşului, pe o perioadă de 10 ani.

‘Suntem onoraţi să fim partenerul financiar al Transport Urban Sinaia şi al Consiliului Local Sinaia şi să contribuim astfel în mod direct la realizarea unui proiect de referinţă pentru zona montană, ce va aduce multiple beneficii atât comunităţii locale din punct de vedere economic, cât şi celor aproximativ 400.000 de turişti ce vizitează Sinaia anual’, a declarat Radu Hăndăric, director, Centrul de afaceri Bancpost Braşov.

‘Ne bucurăm că Bancpost a ales să finanţeze cel mai important proiect de investiţii din istoria Transport Urban Sinaia. Noua gondolă – Gondola Carp – va avea un impact major asupra întregului domeniu schiabil Sinaia. Cu ajutorul acestei instalaţii, reuşim să creăm un sistem de transport pe cablu integrat, ultramodern şi foarte sigur până la pârtiile de altitudine de la Cota 2000, evităm aglomeraţia cauzată de capacităţile precare de transport din acest moment şi reducem costurile unei zile de ski la Sinaia. Investiţia se află în faza de execuţie şi facem tot ce ne stă în puteri ca Gondola Carp să funcţioneze în sezonul de ski 2015-2016’, a declarat Bogdan Fălcescu, director general al Transport Urban Sinaia.

Bancpost este o bancă universală cu o prezenţă de 24 de ani pe piaţa locală şi o reţea de 148 de unităţi, 7 centre de afaceri corporate şi 5 centre regionale retail. Banca gestionează un portofoliu de peste 1 milion de clienţi corporativi, de retail şi instituţionali. Banca are o reţea de 553 ATM-uri, 7.438 POS-uri şi 192 APS-uri.

Transport Urban Sinaia este o companie publică, cu capital integral de stat, ce administrează un patrimoniu în valoare de aproximativ 35 de milioane de euro, compus din: Pârtiile de Ski Sinaia şi instalaţiile de înzăpezire artificială, Gondola Sinaia, Transport Public Sinaia, Bike Resort Sinaia, Parcări Publice Sinaia şi Facilităţi Sportive Sinaia. La acestea se adaugă Telescaunul Soarelui şi Babyski Pârtia Nouă.

Te-ar mai putea interesa și
Comisia Europeană cere României, Bulgariei şi Spaniei să respecte legislaţia privind achiziţiile publice
Comisia Europeană cere României, Bulgariei şi Spaniei să respecte legislaţia privind achiziţiile publice
Comisia Europeană a decis, miercuri, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în întârziere României, precum şi a unor avize motivate Bulgariei şi......
Drum Greenfield – PMB va cere scoaterea din fondul forestier a 0,3 hectare, pentru a asigura accesul în cartierul de la marginea Bucureştiului
Drum Greenfield – PMB va cere scoaterea din fondul forestier a 0,3 hectare, pentru a asigura accesul în cartierul ...
Consilierii generali vor dezbate în şedinţa de luni un proiect de hotărâre prin care solicită scoaterea definitivă ...
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
Pentru HAI Aluminium, parteneriatul cu Wiren reprezintă tranziția către un consum independent, din surse de energie sustenabilă. ...
Alfa Software din Cluj-Napoca a avut venituri cu 30,7% mai mari în 2023, de peste 3,6 mil. euro
Alfa Software din Cluj-Napoca a avut venituri cu 30,7% mai mari în 2023, de peste 3,6 mil. euro
Alfa Software, furnizor de sisteme informatice de business din Cluj-Napoca, a încheiat anul 2023 cu venituri cu 30,7% mai ...