1EUR = 4.8742 RON | Bucureşti 6 º

News

Băsescu: Nu voi mai insista pe ideea proiectului de unire a României cu R. Moldova

Preşedintele Traian Băsescu afirmă că nu va mai insista pe ideea proiectului naţional privind unirea României cu Republica Moldova.

17 mar, 2014 | Agerpres

'Nu cred că este normal ca în proiectele naţionale să avem puncte de vedere diferite. Eu nu voi mai insista pe ideea proiectului naţional unirea României cu Republica Moldova pentru că a fost evident că nu are suport în clasa politică, dar nici nu-i voi ierta vreodată pe cei care vor asista cum Republica Moldova intra în scenariu de tip Crimeea sau Osetia de Sud sau Abhazia, pentru că trebuie să-şi asume, aş spune, slugărnicia faţă de Moscova, să nu deranjăm', a declarat Băsescu, luni, la Adevărul Live.

El a subliniat că nu este antirus şi că doreşte o relaţie bună cu Federaţia Rusă.

Băsescu: Nu este în interesul României ca premierul Ponta să aibă o poziţie dubioasă faţă de R. Moldova
     
Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, luni, că nu este în interesul Republicii Moldova şi nici al României ca premierul Victor Ponta să aibă o 'poziţie dubioasă' în legătură cu bursele pentru studenţii moldoveni.

'Pentru mine a fost un semnal extrem de neplăcut conferinţa făcută de Iurie Leancă cu premierul Ponta la Bucureşti şi punerea sub semnul întrebării a numărului de burse pe care le acordăm tinerilor moldoveni. Nu mi-a plăcut deloc, mai ales că nu este nici în interesul Republicii Moldova şi nici în interesul României, ca prim-ministrul României să aibă o poziţie dubioasă legat de Republica Moldova', a spus Traian Băsescu, la Adevărul Live.

El a precizat că premierul moldovean poate avea orice părere.

'Hai să reducem numărul de burse (...), hai să mai vedem ce mai putem face noi, preşedintele mai trebuie lăsat cu părerile lui, acest lucru nu ne face bine. Leancă poate să aibă ce părere vrea', a mai spus şeful statului.


Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO