1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Weekend cu motorină la 4,75 lei pe litru și benzină la 4,80 lei. Vezi unde

Stațiile Petrom din țară au coborât deja prețurile, - 3 bani la motorină, - 6 bani la benzină, în cadrul campaniei de weekend, care continuă până în ianuarie.

24 oct, 2015 | ECONOMICA.net

Petrom a extins campania Carburanți mai ieftini, în weekend, până în 4 ianuarie 2016. Astfel, în fiecare sâmbătă și duminică, în sute de stații Petrom din țară, motorina va fi mai ieftină cu 3 bani iar benzina cu 6 bani.

Cei mai ieftini carburanți îi veți găsi în Secuime, cum e exemplul stației din Miercurea Ciuc, strada Topliței, unde motorina e 4,8 lei pe litru, sau în Gheorgheni, unde motorina este tot 4,8 lei pe litru. În Odorheiu Secuiesc, motorina este chiar 4,75 de lei pe litru, însă benzina este mai scumpă, 5,06 lei.

Și în Moldova, prețurile de weekend sunt atrăgătoare. În Bacău, spre exemplu, găsim benzină cu 4,8 lei iar motorină cu 4,85 lei pe litru.

Azi și mâine, la mai multe stații din București, găsiți benzină la aproape 4,9 lei și motorină la circa 5 lei.

Stația din București, strada Toporași, benzina este 4,92 lei iar motorina 5,02 lei.

Benzinăria Petrom din Şoseaua Giurgiului, kilometrul 9, până în Centura Bucureştiului afișează un preţ al motorinei standard de 4,97 lei pe litru, în acest weekend. Benzina standard costă tot 4,96 lei pe litru.

 De asemenea, la benzinăria Petrom din Şoseaua Alexandriei numărul 6, preţul benzinei va coborî la 4,94 lei pe litru, de la 5,00 lei.

Petrom are în derulare o ofertă prin care preţul benzinei coboară, de vineri ora 23.00 până duminică ora 23.00, cu 6 bani faţă de vineri dimineaţa, iar preţul motorinei cu 3 bani. Campania se sfârşeşte în 4 ianuarie.


Preţurile carburanţilor sunt pe o pantă descendentă, la motorină scăderile fiind masive. În ultimele trei luni luni, motorina a pierdut mai mult de 90 de bani pe litru.

 


Preţurile carburanţilor comercializaţi la noi în ţară sunt direct legate de cotaţiile internaţionale ale produselor petroliere şi de cursul de schimb. La rândul lor, cotaţiile carburanţilor sunt legate de preţul barilului de ţiţei. Cum, în ultimele două luni, barilul a coborât de la 65 la 43 de dolari iar cursul de schimb a rămas relativ constant, distribuitorii de carburanţi au fost nevoiţi să scadă preţurile produselor comercializate.

Preţul carburanţilor diferă între diverse staţii din ţară, chiar şi în cadrul aceleiaşi firme. Oscilaţiile pot fi şi de 5%. În Bucureşti, preţul carburanţilor se găseşte în intervalul 5,00 – 5,15 lei.

Petrom este cea mai mare companie de pe piaţa de distribuţie a carburanţilor, cu o reţea propriede circa 550 de staţii. Principalii concurenţi sunt Rompetrol, Lukoil şi Mol. Petrom este controlată din anul 2004 de compania austriacă OMV.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO