Weekend cu motorină la 4,75 lei pe litru și benzină la 4,80 lei. Vezi unde

Stațiile Petrom din țară au coborât deja prețurile, - 3 bani la motorină, - 6 bani la benzină, în cadrul campaniei de weekend, care continuă până în ianuarie.
Economica.net - sâm, 24 oct. 2015, 08:49
Weekend cu motorină la 4,75 lei pe litru și benzină la 4,80 lei. Vezi unde

Petrom a extins campania Carburanți mai ieftini, în weekend, până în 4 ianuarie 2016. Astfel, în fiecare sâmbătă și duminică, în sute de stații Petrom din țară, motorina va fi mai ieftină cu 3 bani iar benzina cu 6 bani.

Cei mai ieftini carburanți îi veți găsi în Secuime, cum e exemplul stației din Miercurea Ciuc, strada Topliței, unde motorina e 4,8 lei pe litru, sau în Gheorgheni, unde motorina este tot 4,8 lei pe litru. În Odorheiu Secuiesc, motorina este chiar 4,75 de lei pe litru, însă benzina este mai scumpă, 5,06 lei.

Și în Moldova, prețurile de weekend sunt atrăgătoare. În Bacău, spre exemplu, găsim benzină cu 4,8 lei iar motorină cu 4,85 lei pe litru.

Azi și mâine, la mai multe stații din București, găsiți benzină la aproape 4,9 lei și motorină la circa 5 lei.

Stația din București, strada Toporași, benzina este 4,92 lei iar motorina 5,02 lei.

Benzinăria Petrom din Şoseaua Giurgiului, kilometrul 9, până în Centura Bucureştiului afișează un preţ al motorinei standard de 4,97 lei pe litru, în acest weekend. Benzina standard costă tot 4,96 lei pe litru.

 De asemenea, la benzinăria Petrom din Şoseaua Alexandriei numărul 6, preţul benzinei va coborî la 4,94 lei pe litru, de la 5,00 lei.

Petrom are în derulare o ofertă prin care preţul benzinei coboară, de vineri ora 23.00 până duminică ora 23.00, cu 6 bani faţă de vineri dimineaţa, iar preţul motorinei cu 3 bani. Campania se sfârşeşte în 4 ianuarie.

Preţurile carburanţilor sunt pe o pantă descendentă, la motorină scăderile fiind masive. În ultimele trei luni luni, motorina a pierdut mai mult de 90 de bani pe litru.

 

Preţurile carburanţilor comercializaţi la noi în ţară sunt direct legate de cotaţiile internaţionale ale produselor petroliere şi de cursul de schimb. La rândul lor, cotaţiile carburanţilor sunt legate de preţul barilului de ţiţei. Cum, în ultimele două luni, barilul a coborât de la 65 la 43 de dolari iar cursul de schimb a rămas relativ constant, distribuitorii de carburanţi au fost nevoiţi să scadă preţurile produselor comercializate.

Preţul carburanţilor diferă între diverse staţii din ţară, chiar şi în cadrul aceleiaşi firme. Oscilaţiile pot fi şi de 5%. În Bucureşti, preţul carburanţilor se găseşte în intervalul 5,00 – 5,15 lei.

Petrom este cea mai mare companie de pe piaţa de distribuţie a carburanţilor, cu o reţea propriede circa 550 de staţii. Principalii concurenţi sunt Rompetrol, Lukoil şi Mol. Petrom este controlată din anul 2004 de compania austriacă OMV.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...