Biserica ortodoxă greacă din Zona Zero va fi reconstruită după planurile arhitectului spaniol Calatrava

Biserica ortodoxă greacă care se înălţa în vecinătatea Turnurilor Gemene din New York şi care a fost distrusă de atentatele din 11 septembrie 2001 va fi reconstruită după planurile arhitectului spaniol Santiago Calatrava, care vor fi definitivate în perioada 2016 - 2017, au informat duminică mass-media locale citate de EFE.
Economica.net - lun, 20 oct. 2014, 09:58

Proiectul a primit binecuvântarea în cadrul unei ceremonii religioase la care au asistat autorităţile locale, la o săptămână după ce au fost cunoscute detaliile lăcaşului care va fi reconstruit alături de memorialul ridicat în amintirea celor care au murit în atentatele de la World Trade Center, notează ziarul The New York Times.

Noua biserică Sf. Nicolae va fi o clădire simplă de culoare albă, cu forme inspirate din iconografia bizantină, potrivit videoclipului de prezentare publicat de The Wall Street Journal. După ce va fi înălţată, biserica va sclipi în întuneric datorită marmurei sale albe şi unui sistem de LED-uri. Clădirea o va înlocui pe cea originală, mult mai modestă, construită la începutul secolului XX de imigranţi greci, scrie Agerpres.

Clădirea originală, de patru etaje, adăpostea o congregaţie de 70 de familii, iar responsabilii au promis reconstrucţia sa în urmă cu trei ani. Noua biserică, care se va înalţă în alt loc decât cel iniţial, mai apropiat de memorial, va fi construită cu ajutorul donaţiilor strânse în ultimii ani şi a unui buget de 38 de milioane de euro.

Clădirea nu va fi o premieră pentru Sebastian Calatrava în Zona Zero, având în vedere că arhitectul spaniol este şi autorul viitoarei gări de la World Trade Center, ale cărei lucrări de construcţie urmează să se încheie anul viitor.

Te-ar mai putea interesa și
Ucraina denunţă un nou atac rus masiv asupra infrastructurilor sale energetice
Ucraina denunţă un nou atac rus masiv asupra infrastructurilor sale energetice
Forţele ruse au întreprins în noaptea de marţi spre miercuri un nou ''atac masiv'' cu rachete şi drone asupra infrastructurilor energetice ale Ucrainei, făcând cel puţin şase răniţi, au......
Iohannis: Cred că vom găsi o soluţie ca România să trimită în Ucraina un sistem Patriot
Iohannis: Cred că vom găsi o soluţie ca România să trimită în Ucraina un sistem Patriot
Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, la Washington, că România va găsi o soluţie în privinţa cedării unui ...
Nouă ieftinire în benzinării, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Nouă ieftinire în benzinării, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi-dimineață prețul benzinei vândute ...
Roboții cuceresc școlile. Afaceri duble pentru danezii de la Shape Robotics România. Împreună cu Altex și Data Hub, compania se implică în licitații de 2,5 milioane de euro la Sibiu
Roboții cuceresc școlile. Afaceri duble pentru danezii de la Shape Robotics România. Împreună cu Altex și Data Hub, ...
Shape Robotics România, filiala locală a companiei daneze specializată în producția de roboți și soluții pentru educație, ...