Bitcoin România dorește să se asocieze cu o banca locală, promițând venituri între 2 și 10 milioane de euro pe an

Bitcoin România estimează că băncile locale ar putea să obțină venituri situate între 2-10 milioane de euro pe an, dacă încep să colaboreze cu o platformă de tranzacționare de criptomonede sau dacă permit clienților să utilizeze criptomonede, informează compania de schimb prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Economica.net - mar, 02 iun. 2020, 13:22
Bitcoin România dorește să se asocieze cu o banca locală, promițând venituri între 2 și 10 milioane de euro pe an

Managementul Bitcoin România intenționează că în viitorul apropiat să înceapă colaborarea cu o bancă, ca parte a strategiei de a se menține principalul jucător pe piața românească de monede virtuale (criptomonede).

“Suma de două milioane de euro este suma minimă pe care o garantăm băncii în cazul în care devenim parteneri. Este o cifră la care am ajuns pe baza volumului tranzacțiilor înregistrate în trecut și pe care le preconizăm de acum înainte. Însă, dacă numărul de tranzacții crește, dacă valoarea Bitcoin crește și ea, iar o parte dintre cei 100.000 de clienți ai noștri își mută conturile la bancă; toți acești factori împreună pot aduce băncii venituri de aproximativ 10 milioane de euro”, a afirmat Constantin Rotariu, co-fondator și director de strategie Bitcoin România.

Un factor important în dezvoltarea domeniului îl va avea transpunerea în România a directivei (UE) 2015/849, cunoscută ca Directiva 5, privind prevenirea utilizării sistemului financiar în scopul spălării banilor sau finanțării terorismului.

“Noi ne dorim foarte mult reglementarea domeniului pentru că sperăm că, astfel, să convingem băncile să accepte businessul nostru. Pentru noi ar însemna costuri suplimentare și mai multă birocrație, dar ar aduce maturitate și încredere întregului domeniu. Această directivă poate fi adoptată foarte curând sau peste câteva luni, însă cu siguranță va fi în 2020”, a adăugat co-fondatorul Bitcoin România.

În ultimele luni mai multe bănci din întreaga lume au făcut demersuri pentru a colabora cu furnizorii de servicii de schimb între monede virtuale și monede fiduciare. De exemplu, JPMorgan Chase & Co., cea mai mare bancă din SUA, a început să ofere servicii financiare pentru furnizorii Coinbase și Gemini. De asemenea, CaixaBank a adăugat anul acesta platforma digitală we.trade în catalogul sau de servicii pentru companii, fiind una dintre primele mari bănci europene care a permis accesul clienților săi la tehnologia blockchain.

“Clienții băncilor își doresc că acestea să lanseze un astfel de produs. Printre avantajele pe care le poate avea o bancă dacă oferă acces la tehnologia blockchain se numără câștigarea de clienți și venituri, dar și beneficii de imagine. În ultimele 24 de ore au avut loc tranzacții în valoare de 128 de miliarde de dolari la nivel global, potrivit coinmarketcap.com. Dacă reușim să atragem 0,01% din aceste tranzacții prin platforma noastră și implicit prin banca noastră ne vom atinge obiectivul de a genera venituri de 10 milioane de euro unei instituții bancare”, mai spune Constantin Rotariu, co-fondator și director de strategie Bitcoin România.

În prezent Bitcoin România are în jur de 100.000 de clienți, în creștere cu 20% față de aceeași perioadă a anului trecut. Aproximativ 90% dintre clienții Bitcoin România sunt persoane fizice.

La nivel global există peste 4.000 de criptomonede, însă Bitcoin România tranzacționează primele 10 cele mai utilizate monede. Monedele cu cea mai mare valoare de piață sunt Bitcoin, Ethereum, Tether, XRP și Bitcoin Cash.

Valoarea unui Bitcoin este în prezent de 43.964 de lei/9.078 de euro (2 iunie, ora 9.00).

„La începutul pandemiei Bitcoin a înregistrat o scădere de aproximativ 40%, însă de atunci și-a revenit în totalitate, iar până la finalul anului cred că va depăși 10.000 de euro. Bitcoin a fost singurul activ care nu a avut nevoie de un efort extern pentru a se ridică după criză apărută la începutul lunii martie”, afirmă George Rotariu, CEO și co-fondator Bitcoin România.

“Monedele virtuale sunt o reprezentare digitală a valorii care nu este emisă sau garantată de o bancă centrală sau de o autoritate publică, nu este în mod obligatoriu legată de o monedă instituită legal și nu deține statutul legal de monedă sau de bani, dar este acceptată de către persoane fizice sau juridice că mijloc de schimb și care poate fi transferată, stocată și tranzacționată în mod electronic”, potrivit Directivei 2018/843 de modificare a Directivei (UE) 2015/849.

Bitcoin este prima și cea mai cunoscută monedă virtuală descentralizată această fiind lansată în 2009. Bitcoin poate fi utilizat pentru transfer de valoare, plăți online, investiții.

Despre Bitcoin România

Bitcoin România este prima și cea mai mare platformă de tranzacționare de criptomonede de pe piaţa locală, compania lansată în 2014 având în prezent peste 100.000 de clienți. Compania creată de către frații Constantin și George Rotariu (foto) este cea care a introdus ATM-urile crypto în România, iar acum deține cea mai extinsă astfel de rețea. De curând compania a lansat pro.bitcoinromania.ro, o platforma care oferă converșii automate pentru principalele cryptomonede de pe piaţă, la orice oră.

Te-ar mai putea interesa și
Numărul investitorilor participanți la Fondul de Compensare a Investitorilor era de 191.743 la sfârșitul trimestrului unu din 2024
Numărul investitorilor participanți la Fondul de Compensare a Investitorilor era de 191.743 la sfârșitul trimestrului ...
Numărul total al investitorilor raportaţi de participanţii la Fondul de Compensare a Investitorilor la sfârşitul trimestrului I al anului 2024 era de 191.743, în creştere faţă de sfârşitul......
Nicușor Dan: Primăria Capitalei nu a avut bani să plătească factura pe aprilie către Termoenergetica. O să corectăm în lunile mai şi iunie
Nicușor Dan: Primăria Capitalei nu a avut bani să plătească factura pe aprilie către Termoenergetica. O să corectăm ...
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a precizat joi că în luna aprilie nu a fost plătită factura curentă la Termoenergetica, ...
Comisia Europeană vrea să introducă gazele lichefiate în noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei – surse Reuters
Comisia Europeană vrea să introducă gazele lichefiate în noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei – surse Reuters
Următorul pachet de sancţiuni al Comisiei Europene ar urma să propună, pentru prima dată, restricţii cu privire la ...
Producția de cărbune a României a scăzut cu 5,6% în primele două luni din an. Importurile s-au redus și ele cu 2,2%
Producția de cărbune a României a scăzut cu 5,6% în primele două luni din an. Importurile s-au redus și ele cu 2,2%
Producţia netă de cărbune a României a totalizat, în primele două luni ale acestui an, 344.600 de tone echivalent petrol, ...