Bugetarii vor avea o minivacanţă de 5 zile, în perioada 1 – 5 iunie – surse

Bugetarii vor avea o minivacanţă de 5 zile, în perioada 1 - 5 iunie, urmând ca Guvernul să adopte în şedinţa de joi o Hotărâre prin care va lega zilele nelucrătoare declarate prin lege de Ziua Copilului şi de Rusalii, au precizat, pentru News.ro, surse guvernamentale.
Economica.net - mie, 17 mai 2017, 12:41
Bugetarii vor avea o minivacanţă de 5 zile, în perioada 1 - 5 iunie - surse

Astfel, potrivit unei hotărâri ce urmează să fie aprobată joi în şedinţă, Guvernul va declara ziua de 2 iunie liberă pentru a lega ziua de 1 iunie – Ziua Copilului – care este liberă începând doin acest an şi 5 iunie – Rusalii – care este de asemenea declarată liberă prin lege, au afirmat pentru News.ro, surse guvernamentale.

Parlamentul a decis anul trecut, în octombrie, ca 1 iunie, Ziua Copilului, să fie nelucrătoare, cu scopul de a îmbunătăţi relaţia dintre copiii şi părinţii din România şi de a-i determina pe părinţi să petreacă timp de calitate împreună cu cei mici.

Românii beneficiază de 14 zile libere în 2017, cu două mai mult decât în 2016, după ce au fost stabilite în plus zile nelucrătoare legale 24 ianuarie, Ziua Principatelor Române şi 1 iunie, Ziua Copilului.

Potrivit prevederilor legale, zilele libere nu vor fi acordate la locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii. Salariaţilor care lucrează în aceste unităţi, precum şi în unităţile sanitare care vor asigura asistenţa medicală de urgenţă vor beneficia de timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile.

Angajaţii care nu pot primi zile libere, din motive justificate, vor beneficia în schimb de un spor ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

Te-ar mai putea interesa și
CEC Bank – Veniturile au crescut cu 11%, activele cu 35%, în 2023
CEC Bank – Veniturile au crescut cu 11%, activele cu 35%, în 2023
CEC Bank a înregistrat, anul trecut, o creştere cu 35% a activelor nete, până la 83,5 miliarde de lei, şi un profit net estimat, neauditat, de 515,8 milioane de lei, informează banca printr-un......
Cătălin Cîrstoiu va lupta cu Nicuşor Dan şi cu „Piedone” pentru Primăria Capitalei. Liderii coaliţiei au ajuns la o înţelegere
Cătălin Cîrstoiu va lupta cu Nicuşor Dan şi cu „Piedone” pentru Primăria Capitalei. Liderii coaliţiei ...
Liderii coaliţiei de guvernare şi-au dat acordul pentru susţinerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria ...
Deca: Creşte numărul studenţilor străini care vor să studieze în România
Deca: Creşte numărul studenţilor străini care vor să studieze în România
Numărul studenţilor străini care vor să studieze în ţara noastră este în creştere, pe platforma "Study in Romania" ...
Dronele reprezintă cheia pentru a obţine avantaj în faţa Rusiei, afirmă şeful armatei ucrainene
Dronele reprezintă cheia pentru a obţine avantaj în faţa Rusiei, afirmă şeful armatei ucrainene
Dezvoltarea sistemelor de aeronave fără pilot, sau a dronelor, este cheia pentru a oferi Kievului un avantaj în faţa ...