1EUR = 4.7592 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Bulgaria va avea nave moderne pentru supravegherea şi dragajul Dunării până în 2020

Bulgaria va avea trei noi nave moderne specializate în supravegherea Dunării şi noi echipamente pentru dragajul sectoarelor critice, a declarat marţi ministrul bulgar al Transporturilor, Ivaylo Moskovski, la finalul reuniuni cu omologul său român Răzvan Cuc, transmite BTA.

25 iul, 2017 | Agerpres

Ivaylo Moskovski a precizat că Ministerul pe care îl conduce lucrează în prezent la un contract pentru achiziţionarea unui sistem de dragaj. Acest echipament multifuncţional are un cost estimat la 20 de milioane de leva care va fi plătit prin Programul operaţional de transport şi infrastructură 2014-2020. De asemenea, Ministerul Transporturilor din Bulgaria şi Agenţia pentru explorarea şi menţinerea Dunării au lansat două proceduri de achiziţie publică, la finalul cărora vor anunţa contractorul care va draga râul Dunărea în următorii trei ani.

Cei doi oficiali au discutat, de asemenea, despre acordul bilateral de întreţinere a Dunării, care datează din anul 1955. În acest sens, Răzvan Cuc a propus un amendament care permite fiecărei ţări să efectueze lucrări de dragaj pe Dunăre, în sectorul administrat de partea vecină.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO