Bursele europene au deschis în urcare

Bursele europene au deschis în urcare, după ce companiile franceze EDF şi Alcatel-Lucent au raportat rezultate peste estimările analiştilor, investitorii aşteptând informaţii din şedinţa de politică monetară de marţi şi miercuri a Rezervei Federale a SUA, transmite Bloomberg.
Economica.net - mar, 30 iul. 2013, 08:10
Bursele europene au deschis în urcare

Indicele Stoxx 600 al celor mai importante acţiuni europene a urcat cu 0,2% în primele minute ale şedinţei de tranzacţionare.

În luna iulie, pieţele europene au înregistrat un avans de 5,1%, cea mai bună evoluţie din octombrie 2011, datorată flexibilităţii afişate de Rezerva Federală a Statelor Unite în ceea ce priveşte programul de stimulare monetară a economiei prin preluarea de obligaţiuni din piaţă.

Banca centrală a SUA începe marţi o şedinţă de politică monetară care se va încheia miercuri. Banca Centrală Europeană şi Banca Angliei au convocat de asemenea pentru această săptămână şedinţele de politică monetară, deciziile urmând să fie anunţate joi.

Pieţele asiatice au crescut marţi cu 0,4%, iar tranzacţiile futures pe indicele S&P 500 al bursei de la New York indică un avans de 0,1%.

Acţiunile grupului francez Electricite De France (EDF), controlat de stat, au deschis în urcare cu 3,9%, după ce compania a anunţat creşterea profitului EBITDA cu 3,5% în prima jumătate a anului, la 9,7 miliarde euro, peste estimările analiştilor datorită condiţilor de vreme rece.

Alcatel-Lucent a debutat în urcare cu 8,8%, datorită profitului şi vânzărilor peste estimări raportate pentru trimestrul al doilea.

Totodată, producătorul francez de echipamente pentru reţele de telecomunicaţii a arătat că gigantul american Qualcomm, cel mai mare producător de microchip-uri pentru smartphone-uri la nivel mondial, va prelua o participaţie minoritară la Alcatel-Lucent.

Acţiunile băncii britanice Barclays au coborât cu 5,4% marţi dimineaţă, după ce instituţia de credit a anunţat că intenţionează să atragă capital suplimentar de 5,8 miliarde lire sterline (8,9 miliarde de dolari) printr-o ofertă de drepturi, pe fondul scăderii profitului cu 17% în prima jumătate a anului.

Deutsche Bank a deschis în scădere cu 3%, după ce a raportat un profit net de 334 milioane euro pentru trimestrul al doilea, jumătate faţă de nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, cu mult sub estimările analiştilor.

Grupul petrolier BP a scăzut cu 1,6% la debut, după ce a anunţat scăderea profitului ajustat la 2,7 miliarde de dolari în trimestrul al dolea, de la 3,6 miliarde de dolari, de asemenea sub estimările pieţei.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...