1EUR = 4.8730 RON | Bucureşti 23 º

Extern

Canada îşi va opri de la 22 februarie atacurile împotriva Statului Islamic în Irak şi Siria

Canada va pune capăt la 22 februarie atacurilor sale aeriene împotriva poziţiilor grupării Statul Islamic (SI) în Irak şi Siria, a anunţat luni guvernul premierului canadian Justin Trudeau, relatează AFP, citată de Agerpres. 

08 feb, 2016 | Agerpres

Justin Trudeau a promis în campania electorală să retragă cele şase avioane de vânătoare F18 canadiene care acţionează în cadrul coaliţiei internaţionale. Canada va tripla la 210 militari numărul membrilor forţelor sale speciale în nordul Irakului şi alocă un ajutor total de un miliard de euro pe trei ani, a anunţat guvernul.

Două avioane de supraveghere şi un altul de aprovizionare care însoţesc avioanele F18 canadiene îşi vor continua misiunea pe lângă ţările aliate Canadei în cadrul coaliţiei internaţionale conduse de SUA, a indicat Harjit Sajjan, ministrul Apărării.

'În toamna anului trecut am primit mandat din partea poporului canadian pentru a pune în aplicare o politică mai eficace', a declarat premierul Justin Trudeau, dezvăluind noua strategie care 'a făcut obiectul unor vaste consultări în rândul aliaţilor Canadei'.

'Canada a fost întotdeauna pregătită să lupte atunci când era în interesul ţării să o facă', a afimat el. 'În acest caz, am avut în mod special interesul de a ajuta forţele locale să combată aşa-zisul Statul Islamic şi de a stabiliza regiunea', a adăugat sursa citată.

'Populaţiile terorizate zilnic de către SI nu au nevoie de răzbunarea noastră, ele au nevoie de ajutorul nostru', a adăugat Justin Trudeau.

'Canada este cea mai puternică decât ameninţarea reprezentată de o bandă de infractori care terorizează cele mai vulnerabile persoane', a adăugat el.

Potrivit unui sondaj recent, 29% dintre canadieni sunt favorabili continuării atacurilor canadiene declanşate în Irak în octombrie 2014 şi extinse în Siria în aprilie 2015.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO