1EUR = 4.7274 RON | Bucureşti 35 º

Extern

Canada nu va bloca solicitanţii de azil care trec ilegal frontiera din SUA

Canada va continua să primească solicitanţii de azil care intră ilegal în ţară din Statele Unite, a afirmat marţi premierul Justin Trudeau, citat de Reuters. El a promis în acelaşi timp măsuri de securitate pentru protecţia cetăţenilor canadieni.

22 feb, 2017 | Agerpres

'Vom continua să acceptăm refugiaţi. Unul din motivele din care Canada rămâne o ţară deschisă este încrederea canadienilor în sistemul nostru de imigraţie şi în integritatea frontierelor noastre şi în ajutorul pe care îl asigurăm oamenilor care caută siguranţa', a declarat prim-ministrul în faţa parlamentului de la Ottawa.

Numărul de persoane care trec frontiera din SUA în Canada prin sectoare izolate şi nepăzite a crescut în ultimele săptămâni, odată cu temerile că preşedintele american Donald Trump va impune o politică dură împotriva imigranţilor. În ianuarie, 452 de persoane au solicitat statutul de refugiaţi numai în statul canadian Quebec, faţă de 137 în perioada corespunzătoare din 2016.

Opoziţia conservatoare îi cere lui Trudeau să oprească fluxul de azilanţi potenţiali, atât din motive de securitate, cât şi din cauza lipsei resurselor necesare pentru primirea lor.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO