Carpatica Asig îşi majorează portofoliul de asigurări facultative. Azi a început procedura de due diligence

În ultimele luni din 2015, Carpatica Asig şi-a îmbunătăţit majoritatea indicatorilor financiari. Indicatorul de lichiditate s-a îmbunătrăţit, rata combinată a daunei a ajuns la 93%, iar asigurările facultative au crescut în medie cu 16,5% pe lună. În plus, astăzi a început procesul de evaluare a companiei pentru preluarea acesteia de cătrew un investitor strategic.
Economica.net - lun, 11 ian. 2016, 10:19
Carpatica Asig îşi majorează portofoliul de asigurări facultative. Azi a început procedura de due diligence

În 2015 Compania Carpatica Asig a înregistrat, în 2015, o îmbunătățire semnificativă a indicatorilor financiari, ca urmare a implementării unor acțiuni ce au vizat trei direcții distincte:trecerea activității în zona profitabilității operaționale și realizarea unor indicatori financiari în concordanță cu cerințele de creștere și consolidare, dar și cu cele impuse de noile directive interne și europene, în conformitate cu noul regim de solvabilitate Solvency II; modificarea și modernizarea sistemului de guvernanță, pornind de la prevederile Directivei Solvency II; transformarea și flexibilizarea structurii organizatorice pentru folosirea mai eficientă a resurselor interne și îmbunătățirea fluxurilor operaționale și decizionale.

Rezultatele acestor acțiuni, derulate de actuala echipă de management, s-au concretizat în creșterea volumului zilnic de prime brute subscrise cu 43%, până la 2,9 milioane lei/zi, indicatorii de daunalitate și dauna combinată au scăzut cu 3%, iar nivelul daunei combinate a coborât la 93%.

“Creșterea de vânzări zilnice, coroborată cu indicatorii de daună, certifică corectitudinea modelului adoptat și creează premisele atingerii obiectivelor asumate”, a declarat Liviu Stoicescu, director general Carpatica Asig. Compania a plătit, în 2015, despăgubiri în valoare de aproximativ 382 milioane lei. Sumele lunare plătite ca despăgubiri au crescut cu 10%, începând din septembrie 2015, și au atins o medie lunară de 34 milioane de lei.

În ultimele patru luni ale anului trecut, Carpatica Asig și-a îmbunătățit indicatorul de lichiditate cu aproximativ 36% față de nivelul minim atins în 2015. Cash flow-ul înregistrat de companie, în 2015, este pozitiv– 25 milioane lei și va înregistra o creștere estimată la 103 milioane lei în anul 2016 și una de aproximativ 174 milioane lei în 2017.

Începând cu luna septembrie 2015, compania a dezvoltat și consolidat portofoliul de asigurări facultative, astfel că, în ultimele luni ale anului, s-a înregistrat creșterea cu 16,5% a valorii medii lunare pentru produsele facultative vândute. “Tendința înregistrată de vânzările pe segmentul asigurărilor facultative se va păstra în acest an. Estimăm că, în 2016, vom înregistra o creștere accelerată a primelor brute subscrise pentru produsele facultative, care va putea duce la dublarea nivelului acestora față de volumul actual. Prin urmare, ne așteptăm ca ponderea primelor brute subscrise aferente produselor facultative în totalul subscrierilor  companiei să depășească 29%, în 2016”, a precizat Liviu Stoicescu.

În data de 11 ianuarie 2016, a început şi procedura de due dilligence, prin care Carpatica Asig va fi evaluată financiar, comercial și operațional de către investitorul strategic interesat de preluarea companiei. Acest proces se derulează în baza Memorandumului de înţelegere cu clauză de exclusivitate, ce a fost semnat în data de 21 decembrie 2015. Procedurile de due diligence urmează un calendar al tranzacției ce a fost transmis și către Autoritatea de Supraveghere

Financiară. Investitorul interesat de preluarea Carpatica Asig deține o vastă experienţă în industria de asigurări și intenționează să dezvolte și să consolideze compania pe termen lung.

Te-ar mai putea interesa și
Fechet: Din calculele noastre, am spart bariera celor 5 milioane de PET-uri colectate în fiecare zi în România
Fechet: Din calculele noastre, am spart bariera celor 5 milioane de PET-uri colectate în fiecare zi în România
Sistemul Garanţie-Returnare (SGR) este probabil cel mai bun sistem de management al deşeurilor din România, iar în prezent a fost spartă bariera de 5 milioane de PET-uri colectate în fiecare zi......
Marea Britanie ar putea scoate în afara legii vânzarea de ţigarete oricărei persoane născute după 1 ianuarie 2009
Marea Britanie ar putea scoate în afara legii vânzarea de ţigarete oricărei persoane născute după 1 ianuarie 2009
Parlamentul britanic a început marţi dezbaterile asupra unui proiect de lege antifumat, care scoate în afara legii vânzarea ...
Semnal de preț? Nuclearelectrica a vândut energie electrică pentru tot anul 2026 la 90 de euro/MWh
Semnal de preț? Nuclearelectrica a vândut energie electrică pentru tot anul 2026 la 90 de euro/MWh
Nuclearelectrica, operatorul centralei nucleare de la Cernavoadă, a vândut energie electrică cu livrare în anul 2026 ...
41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă – sondaj
41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă – sondaj
Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu ...