1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 6 º

Extern

Casa Albă va lua o decizie cu privire la Acordul de la Paris abia spre sfârşitul lunii mai

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, îşi va preciza poziţia cu privire la Acordul de la Paris asupra climei 'până la sfârşitul lunii mai', a anunţat joi Casa Albă, conform AFP.

31 mar, 2017 | Agerpres

Deocamdată Casa Albă nu a luat nicio decizie cu privire la Acordul de la Paris asupra climei, document semnat la sfârşitul anului 2015 de peste 190 de ţări, printre care şi Statele Unite, dar criticat în mod deschis de Donald Trump în timpul campaniei electorale care l-a adus la preşedinţia SUA.

'Suntem pe cale să examinăm chestiunile legate de Acord şi ne aşteptăm să ajungem la o decizie până la summitul G7 (din Italia) de la sfârşitul lui mai', a declarat Sean Spicer, purtător de cuvânt al executivului american.

Într-un discurs în care nu a menţionat deloc chestiunea schimbărilor climatice, Donald Trump a lansat marţi ofensiva împotriva iniţiativelor predecesorului său democrat Barack Obama şi a promis o revigorare a industriei cărbunelui.

Statele Unite sunt pe locul doi, după China, în topul celor mai mari poluatori ai planetei, după o lungă perioadă de timp în care au ocupat primul loc. În cursul campaniei electorale, Donald Trump a susţinut că, după ce va ajunge la Casa Albă, va anula participarea SUA la Acordul de la Paris şi va opri toate plăţile făcute din banii contribuabililor americani către programele ONU pentru limitarea încălzirii globale. După ce a fost ales, el a afirmat, evaziv, că rămâne deschis la discuţii pe acest subiect.

În cadrul audienţei sale în faţa Congresului pentru postul de şef al diplomaţiei americane, Rex Tillerson a susţinut că este necesară menţinerea acordului din decembrie 2015. 'Consider că este important ca Statele Unite să păstreze un loc la această masă (...) ameninţarea schimbărilor climatice necesită un răspuns global', a susţinut fostul CEO al gigantului petrolier ExxonMobil.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO