Scheletele din dulapul Tarom. Ce a găsit managerul privat la compania aeriană naţională

După trei luni de la instalarea în scaunul de director general al companiei aeriene Tarom, care a înregistrat în ultimii ani pierderi de zeci de milioane de euro, belgianul Christian Heinzmann a făcut cunoștință cu birocrația din România, dar a dat şi de contracte-șoc. Fără a transforma Tarom într-o companie low-cost, directorul își dorește să elimine birocrația pentru ca deciziile să poată fi luate mai ușor. Ca la Blue Air.
Andrada Ghira - vin, 22 feb. 2013, 04:58
Scheletele din dulapul Tarom. Ce a găsit managerul privat la compania aeriană naţională

Unul dintre contractele cu probleme este cel pentru închirierea unui spațiu pentru agenția Tarom de la Paris. Nota de plată: 10.000 de dolari pe lună. „Contractul pentru spațiul din Paris este foarte neplăcut, e un contract pe nouă ani pentru o clădire pe Avenue d’Opera și am încercat să ieșim din el, dar este imposibil. Contractul mai e valabil pentru încă trei ani și nu-l putem subcontracta. Dar de ce trebuie să ai un birou pe Avenue d’Opera? Nici macăr nu este la parter, este la etajul al doilea, nimeni nu vede pe nimeni”, a declarat Christian Heinzmann, în cadrul unei întâlniri cu presa.

Un alt contract de care managerul privat ar vrea să scape este cel cu Amadeus, compania care furnizează platforma pentru rezervări. Heinzmann își dorește o platformă independentă, un sistem propriu de rezervare, ușor de folosit de clienți, așa cum au și companiile aeriene low-cost.

Agenții de vânzări ar trebui și ei să fie mai activi. „Avem un produs bun, avem un serviciu bun, dar nu vindem destul de bine. Și trebuie să îmbunătățim vânzările, nu doar pe partea tehnică a vanzărilor electronice, dar și oamenii din vânzări trebuie să fie activi, şi nu pasivi și să aștepte ca telefonul să sune sau să vină un alt client”, a mai declarat Heinzmann.

Cât despre decizia de a închide agențiile Tarom din Viena, Paris, Frankfurt, Roma, Londra, Budapesta și Tel Aviv, directorul general spune că vrea vânzări eficente pe canale specializate, iar faptul că aceste agenții se vor închide are de-a face cu plata chiriilor foarte mari. Asta nu înseamnă că se vor închide și birourile din aeroporturi, ci doar cele din orașele unde productivitatea este mică.

Lupa va fi pusă și pe cei peste 2.000 de angajați. „Ne vom uita după abuzuri. Avem lucruri care sunt normale și lucruri care nu sunt normale. Dacă există vreun abuz din partea unui angajat, va înceta. Sunt oameni care lucrează din greu și alții care stau acasă. Asta nu se va mai întâmpla. Trebuie să vedem cine sunt cei care muncesc și cine abuzează de sistem. Am angajat un nou director de resurse umane, care a început lucrul acum două săptămâni și care se uită la fișele de salarii, la fișa postului, la reogarnizare, pentru a o face în mod eficient. Daca e prea mult balast, vom schimba asta”, a mai declarat Heinzmann.

Marea problemă a Tarom este birocrația. Managerul privat spune că e nevoie de multe aprobări atunci când se dorește achiziția unor piese, spre exemplu, în regim de urgență, și care depășesc valorea de 15.000 de euro. Heinzmann spune că pentru acest lucru trebuie să dispună realizarea unei licitații.

„Birocrația este cea mai mare amenintare, lipsa de flexibilitate ne face să nu fim competitivi. Aș vrea să fim ca Blue Air și să luăm decizii rapide”, completează Heinzmann.

Se renegociază contractele cu furnizorii

În plus, toate contractele cu cei 30-40 de furnizori vor fi renegociate. Este vorba de OMV, Air BP, Aeroportul Henri Coandă, Alpha Rocas, Globeground, dar și de companiile care furnizează servicii de asigurare, cei care furnizează servicii de comunicații, dar și pentru cazarea echipajelor.

Directorul Tarom spune că sunt contracte semnate pe perioade de trei, patru și cinci ani, care nu pot fi schimbate, dar asta nu-l împiedică să ceară renegocierea lor. „Chiar dacă nu vor să facă acest lucru, noi suntem pregătiți să rupem contractele cu toate consecințele legale”, a mai adăugat Heinzmann. 

Ce schimbări aduce noua conducere

Heinzmann dorește ca avioanele Tarom să fie mai mult în aer decât la sol. În prezent, un avion face o singură destinație pe zi, deși ar putea ca după Londra, să zboare la Roma. „Zburăm opt ore pe Boeing și Airbus, pe ATR mai puțin, dar nu e suficient din punctul de vedere al profitabilității. Numărul de zboruri este foarte mic. Durata de pregătire a avionului, din momentul în care aterizează și până la decolare este foarte mare, de trei ore. În mod normal acest lucru ar dura 45 de minute. Vrem să creștem zborurile per avion. 12-14 ore ar fi suficient”, a mai declarat directorul Tarom.

Mai multe zboruri înseamnă și mai multe rute. Din această primăvară, Tarom va introduce zborurile căte Praga în sistem de code-sharing cu Czech Airlines, dar va lansa și două rute din Iași spre Londa și Paris. Motivul pentru care din Iași vor fi lansate două noi zboruri directe este dat de cifrele care arată un trafic de pasageri ridicat, mai spune Heinzmann. Zboruri directe vor fi lansate și spre Amman și Beirut și se va crește capacitatea spre Amsterdam. Totuși, chiar dacă foarte puține rute sunt profitabile, perla Tarom este Bruxelles. O rută care a fost închisă este cea spre Lyon.

Aceste măsuri, care sunt incluse în planul de management, nu vor afecta prețurile biletelor, despre care managerul privat spune că sunt legate de respectarea regulilor impuse de IATA.

„Trebuie să ne uităm la toate departamentele pe care le avem. Să vedem cum putem eficientiza, ce operațiuni trebuie să le păstrăm și pe care să le externalizăm, să creăm mai mult venit. Nu sunt pentru reducerea costurilor doar pentru a le reduce, asta nu duce la nimic. Am dori să stabiliazăm costurile, pentru a fi eficienți în aviația europeană, să venim cu planuri care să îmbunătățească veniturile, să zburăm spre noi destinații, să îmbunătățim gradul de ocupare, dacă putem să vindem cunoștinele noastre de mentanța și altor companii, care să își facă propria mentenanţă (n.r. –  așa cum a procedat și compania Blue Air)”, a mai declarat Heinzamann. 

CITEȘTE ȘI Tarom vrea să iasă din Sky Team şi IATA şi să-şi ia avioane Mitsubishi

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
AFM aprobă alte 484 de dosare în Programul Rabla – 228 sunt pentru autovehicule ecologice
AFM aprobă alte 484 de dosare în Programul Rabla – 228 sunt pentru autovehicule ecologice
Un număr de 484 de dosare au fost acceptate în cadrul Programului Rabla 2021, dintre care 228 pentru Rabla Plus, informează ...
A0 Nord București: Italienii de la Pizzarotti, declarați câștigători pe lotul 1 în locul turcilor
A0 Nord București: Italienii de la Pizzarotti, declarați câștigători pe lotul 1 în locul turcilor
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat din nou un câștigător pe lotul 1 al ...
Lidl România vs Ungaria. Unde este mai ieftin să faci cumpărături
Lidl România vs Ungaria. Unde este mai ieftin să faci cumpărături
Același coș de cumpărături achiziționat de la retailerul germna Lidl poate costa cu până la 10% mai puțin în România ...