Ce spune USR-PLUS despre o viitoare guvernare alături de PNL

Oficialii USR PLUS au făcut cu puțin timp în urmă câteva declarații în care arată că sunt pregătiți să intre la guvernare alături de PNL, că o majoritate parlamentară alături de liberali șu UDMR este posibilă, dar au dat de înțeles că vor exista negocieri inclusiv legate de numele viitorului premier.
Economica.net - lun, 07 dec. 2020, 11:14
Ce spune USR-PLUS despre o viitoare guvernare alături de PNL

Copreşedintele USR PLUS Dan Barna a declarant, după anunţarea rezultatelor parţiale la alegerile parlamentare, că este posibilă crearea unei majorităţi „decente” împreună cu PNL şi UDMR.

„Ar fi putut să fie mai uşor pentru următoarea coaliţie, însă, dacă ne uităm pe cifre şi pe rezultatele finale, vedem, într-adevăr, că este posibilă crearea unei majorităţi decente din USR PLUS, PNL şi UDMR, majoritate care să poată să ducă la îndeplinire aceste angajamente şi ale USR PLUS, dar, de fapt, ale României prin ceea ce reprezintă ele, legate de pensiile speciale, legate de eliminarea imunităţilor şi alte subiecte”, a afirmat liderul alianţei, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că, în acest moment, există un document-cadru cu care reprezentanţii Alianţei USR PLUS să intre în negocieri pentru constituirea unei coaliţii de guvernare.

„Prioritatea şi responsibilitatea noastră este legată în zilele următoare de constituirea acestei coaliţii de guvernare care să poată să ducă perspectiva USR PLUS în guvernare şi în realităţi”, a transmis Barna.

La rândul său, Dacian Cioloş a anunţat că USR-PLUS este gata să negocieze formarea unei coaliţii de guvernare alături de PNL, UDMR şi PMP, iar referitor la viitorul premier acesta trebuie să fie „un candidat credibil”.

Întrebat dacă se consideră mai credibil ca actualul premier, iată ce a spus Cioloş:

Haideţi să nu intrăm în discuţii de genul acesta. Eu mi-am propus serviciile. Am intrat în campanie electorală angajându-mă la această responsabilitate, aşa cum v-am spus. Avem o Constituţie, avem un preşedinte. Vor fi negocieri între partide. Nu cred că asta e acuma, care e mai tare decât celălalt. V-am spus e nevoie de un premier care să fie capabil acum să unească aceste forte reformatoare, care trebuie să formeze o majoritate”, a spus Cioloş, întrebat dacă se consideră un premier mai credibil decât cel actual.

Întrebat despre ce portofolii va solicitat USR-PLUS în noul Guvern şi dacă justiţia va fi unul dintre ele, liderul PLUS a răspuns: „Sigur şi justiţia şi alte portofolii. Dacă vă spun acum de justiţie, o să spună alţii – ah păi celălalt,  nu vă mai interesează. Dacă intrăm în discuţia asta începem să detaliem lucruri care nu sunt încă pe masa discuţiilor, pentru că nu am clarificat programul de guvernare. Noi avem propunerea aceasta”.

USR PLUS a obținut un scor de circa 15% la alegerile parlamentare, mult în urma PSD (circa 30%) și PNL (circa 25%), dar Alianța este indispensabilă pentru PNL pentru crearea unei majorități de dreapta, cel puțin la cum arată cifrele acum.

 

Te-ar mai putea interesa și
Indicele ROBOR la trei luni a scăzut la 7,23% pe an
Indicele ROBOR la trei luni a scăzut la 7,23% pe an
Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a scăzut vineri la 7,23% pe an, de la 7,25% pe an, în şedinţa......
Despre ce să scrii ca să ai garanţia că advertorialele tale se citesc
Despre ce să scrii ca să ai garanţia că advertorialele tale se citesc
Să realizezi un advertorial de succes nu este deloc o misiune simplă.
Economia Spaniei a înregistrat o creştere de 5,5% în 2022
Economia Spaniei a înregistrat o creştere de 5,5% în 2022
Spania, a patra economie a zonei euro, a înregistrat o creştere de 5,5% în 2022, după un avans peste estimări în trimestrul ...
CFR SA: Toate magistralele feroviare sunt deschise, iar circulaţia trenurilor se desfăşoară în condiţii normale de iarnă
CFR SA: Toate magistralele feroviare sunt deschise, iar circulaţia trenurilor se desfăşoară în condiţii normale de iarnă
Toate magistralele feroviare sunt deschise vineri, iar circulaţia trenurilor se desfăşoară în condiţii normale de iarnă, ...