1EUR = 4.8319 RON | Bucureşti 36 º

News

Ce vor jucătorii la Bursă de la brokerii lor

Investitorii la Bursă vor de la brokerii lor ponturi privind oportunitățile de investiții, analize despre companii și o platformă de tranzacționare rapidă și multifuncţională, arată un sondaj realizat de casa de brokeraj Tradeville.

17 iun, 2015 | | ECONOMICA.net

75% dintre investitorii participanţi la sondajul Tradeville spus că „vor ca brokerii să le semnaleze oportunitățile investiționale”, în timp ce 64% dintre investitori „doresc să primească analize privind contextul pieței (trenduri macroeconomice, date economice, știri).

De asemenea, peste 63% dintre respondenți spun că se așteaptă ca brokerii lor să le furnizeze opinii despre companiile pe care aceștia le urmăresc”, potrivit unui raport al casei de brokeraj.

„Rezultatele sondajului arată că investitorul român a devenit din ce în ce mai sensibil la informaţii. Se aşteaptă ca brokerul cu care colaborează să-i furnizeze know-how”, a declarat Cosmin Marinescu, director general adjunct al Tradeville. Astfel că brokerii trebuie „să aloce mai multe resurse pentru identificarea oportunităţilor din pieţe”, spune oficialul Tradeville, care are un serviciu denumit „Oportunitatea Momentului”.

45% dintre investitori se așteaptă ca brokerul să le ofere asistență administrativă (pentru completarea documentelor, obținerea de extrase de la Depozitarul Central, etc.).

Capacităţile platformei de tranzacţionare au devenit esenţiale pentru investitori şi 40% dintre respondenți spun ca acesta este punctul forte al Tradeville, prima companie care a introdus serviciul online. 30% dintre clienții Tradeville tranzacționează de pe platforme mobile, potrivit oficialilor companiei.

Conform datelor BVB, Tradeville este cea mai activă casa de brokeraj de pe BVB, cu peste 1,200 de tranzacții intermediate marţi şi cu 340, miercuri la prânz, urmată de BT Securities (272) şi de IFB Finwest (205), Banca Comercială Română (159), SSIF Broker (156), Raiffeisen Bank (146), Goldring (129), Intercapital Invest (111), Swiss Capital (64), Prime Transaction (55) şi Estinvest (53). Pe piaţă sunt înregistrate 41 de firme de intermediere.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO