Cea mai înaltă clădire din Uniunea Europeană, un zgârie-nori din Varşovia. Varso Tower are peste 310 metri – dezvoltator

Varso Tower, un zgârie-nori din centrul Varşoviei, a devenit cea mai înaltă clădire din Uniunea Europeană, a anunţat marţi dezvoltatorul construcţiei, după ce muncitorii au ridicat un turn cu înălţimea de 80 de metri, iar înălţimea totală a clădirii a ajuns la peste 310 metri, informează Reuters citat de Agerpres.
Economica.net - mie, 24 feb. 2021, 07:16
Cea mai înaltă clădire din Uniunea Europeană, un zgârie-nori din Varşovia. Varso Tower are peste 310 metri - dezvoltator

În pofida arhitecturii unice a clădirii şi a faptului că acum este mai înaltă decât The Shard din Londra şi Commerzbank Tower din Frankfurt, o parte dintre planurile ambiţioase ale constructorilor au fost încetinite de pandemia de coronavirus, a precizat dezvoltatorul imobiliar HB Reavis.

Clădirea, preconizată să fie inaugurată în 2022, urmează să fie dotată cu un nivel special pentru panoramă şi două ascensoare rapide din sticlă care vor transporta vizitatorii la o viteză de 8 metri pe secundă, potrivit comunicatului de presă.

Varso Tower este prevăzut şi cu spaţii pentru restaurante şi baruri cu vedere înspre centrul Varşoviei, precum şi cu spaţii de închiriat pentru birouri.

Lucrările de construcţie şi de închiriere au încetinit sau au fost suspendate din cauza temerilor privind transmiterea COVID-19.

”La fel ca întreaga economie, industria inchirierii spaţiilor de birouri a trecut prin momente dificile anul trecut. Multe potenţiale decizii ale chiriaşilor au fost suspendate sau amânate până mai târziu”, a explicat Maciej Olczyk, managerul de proiect al clădirii.

Acesta a adăugat că efectele pandemiei au fost mai accentuate în timpul primului val, când multe activităţi comerciale au fost suspendate, dar că, între timp, au fost făcute schimbări pentru a facilita un mediu de lucru sigur.

Printre măsurile implementate în spaţiile de birouri se numără ventilaţia suplimentară şi curăţarea frecventă a sistemelor de aerisire, instalarea de ecrane protectoare la recepţie, sisteme contactless precum lumini şi uşi activate prin senzori de mişcare şi curăţarea frecventă a spaţiilor comune, a precizat compania.

Olczyk s-a declarat optimist că în viitor companiile vor închiria spaţii în Varso Tower, o clădire ”unică din punct de vedere arhitectural”, în special după ce pandemia va lua sfârşit.

”Companiile tratează în continuare acest subiect ca pe o situaţie temporară”, a precizat Olczyk. ”Cred că toată lumea aşteaptă să revină la normalitate, aşa cum era înainte de pandemie”, a adăugat el.

Te-ar mai putea interesa și
Comisarul european Johannes Hahn se declară încrezător că Republica Moldova va începe curând negocierile de aderare la UE
Comisarul european Johannes Hahn se declară încrezător că Republica Moldova va începe curând negocierile de aderare ...
Republica Moldova ar urma să înceapă în curând negocierile de aderare la Uniunea Europeană (UE), dar Chişinăul mai are mult de muncă în ce priveşte reforma justiţiei, a declarat joi......
Valul de căldură a dus la numeroase întreruperi ale alimentării de energie electrică în Mexic
Valul de căldură a dus la numeroase întreruperi ale alimentării de energie electrică în Mexic
Mai multe regiuni din Mexic, printre care capitala Ciudad de Mexico, cu cei 9 milioane de locuitori ai săi, au suferit întreruperi ...
Au fost instalate primele scări rulante noi în pasajul pietonal de la Piaţa Universităţii
Au fost instalate primele scări rulante noi în pasajul pietonal de la Piaţa Universităţii
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că au fost au fost instalate primele scări rulante noi în pasajul pietonal de ...
Ciucă: România a devenit cel mai important investitor din Republica Moldova
Ciucă: România a devenit cel mai important investitor din Republica Moldova
Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, care deţine şi funcţia de preşedinte al Senatului, ...