Cea mai mare competiție pentru tinerii pasionați de IT&C

Tech Lounge, împreună cu Orange, Carrefour, Microsoft YouthSpark și Romanian-American Foundation organizează în acest an cea de-a treia ediție aprogramului Innovation Lab.
Economica.net - lun, 23 feb. 2015, 10:40
Cea mai mare competiție pentru tinerii pasionați de IT&C

Competiția îi vizează pe toți tinerii pasionați de tehnologie, dar și pe cei cu idei noi în design, marketing, comunicare publică sau pe cei atrași de lucrul efervescent într-o echipă dinamică.

Innovation Labs debutează prin două Hackathoane, care vor avea loc simultan în București și Cluj, pe 7 martie. Timp de 24 de ore tinerii participanți vor lucra în echipă pentru a transforma o idee tehnică într-un prototip minimal, reușind în final să convingă publicul și juriul de potențialul său.

Răzvan Rughiniș, co-fondator Innovation Labs: „Innovation Labs este locul în care tinerii vin cu idei și ies cu prototipuri. Programul a devenit tot mai mult centrat pe produse: și la Hackathon, și în perioada de pre-accelerare, echipele lucrează cot-la-cot, împreună cu mentorii, pentru a crea soluții IT&C surprinzătoare și practice. Acum, la a treia ediție, programul a crescut mult. Ni s-au alăturat parteneri din industrie și media care vor să-i găsească și să-i susțină pe tinerii creativi și curajoși. Devine tot mai ușor să creezi tehnologii, provocarea este chiar să o faci! Mă aștept ca și în acest an la Demo Day să vedem echipe tinere puternice și prototipuri inspirate.”

Cum te înscrii la hackathon-ul Innovation Labs cu ideea ta care poate schimba lumea

Înscrierile au loc până pe 5 martie prin formularul online de la innovationlabs.ro. La începutul hackathon-ului, participanții își prezintă ideile timp de un minut în fața publicului, urmând ca cele mai apreciate idei să devină centrele de atracție pentru echipele de startup care intră în competiția de dezvoltare. În următoarele ore, echipele vor crea, vor meșteșugi și vor șlefui codul, imaginea, conceptul și prezentarea pentru a ajunge la un prototip convingător.

Tinerii nu vor fi singuri, ci vor lucra alături de mentori excepționali: antreprenori de top, profesioniști și manageri din industria IT&C. În final, cele mai bune echipe din București și din Cluj vor intra în programul de pre-accelerare care va dura 3 luni.

Ce este pre-accelerarea de la Innovation Labs?

Pe scurt, „pedal to the metal”. Astfel, în perioada 10 martie și 19 mai echipele câștigătoare își vor ascuți simțurile antreprenoriale, tehnice, de comunicare și lucru în echipă prin mentorat, discuții provocatoare și lucru cot la cot. Tinerii vor lucra alături de experți și antreprenori cu renume în zona afacerilor IT&C, întâlnindu-și mentorii săptămânal pentru schimb de idei și feedback critic, dar și constructiv! Antreprenoriatul e un drum cotit prin multe teritorii, astfel încât echipele se vor familiariza cu ultimele noutăți în designul soluțiilor IT, cu validarea prototipurilor prin interacțiune cu clienții și cu piața, cu strategii de comunicare pentru startupuri, modele de business și monetizare, strategii de vânzare și posibilități de finanțare a afacerii.

Innovation Labs își prezintă absolvenții în luna mai, la Demo Day, un eveniment în care produsele echipelor se întâlnesc cu curiozitatea investitorilor, tech-angels, angajatorilor și specialiștilor în tehnologie.  Echipele cele mai convingătoare prin evoluția lor din ultimele luni și prin calitatea prototipului vor fi premiate și vor merge mai departe, beneficiind de susținerea Innovation Labs pentru a-și consolida produsul și a-l lansa pe piață.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul de la Viena a adoptat joi legea privind obligaţia tuturor adulţilor de a se vaccina împotriva COVID-19, Austria ...
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda Moscovei
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda ...
Statele Unite au impus joi sancţiuni împotriva unor actuali şi foşti oficiali ucraineni pe care îi acuză de implicare ...
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea, deşi instanţa a dispus suspendarea grevei, ...