CEC Bank lansează noi produse de finanţare pentru agricultori

CEC Bank lansează noi produse de finanţare pentru agricultori, dobânzile practicate în prezent fiind cuprinse între 5,31% şi 5,56%, în funcţie de situaţia economico-financiară a clientului.
Economica.net - joi, 24 sept. 2015, 12:41
CEC Bank lansează noi produse de finanţare pentru agricultori

Conform unui comunicat al băncii remis, joi, AGERPRES, noile produse sunt dezvoltate în parteneriat cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) şi destinate beneficiarilor măsurii 215 – plăţi privind bunăstarea animalelor – porcine, anul II, sesiunea III si anul IV, sesiunea I.

Creditele nou lansate oferă posibilitatea finanţării cu până la 90% din suma menţionată în adeverinţa eliberată de APIA, în cazul finanţărilor acordate în cadrul SAPS, respectiv 85% din suma menţionată în adeverinţa eliberată de APIA, în cazul finanţărilor acordate pe măsura 215 – plăţi privind bunăstarea animalelor. Comisionul de acordare a creditului este de 0,95% din valoarea creditului, garanţiile sunt flexibile, inclusiv prin posibilitatea obţinerii garanţiei de la Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), respectiv Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

Clienţii CEC Bank beneficiază de consultanţă gratuită în ceea ce priveşte pregătirea documentaţiei de accesare a creditului, iar finanţările sunt acordate exclusiv în lei.

‘Prin lansarea acestor produse de finanţare, CEC Bank continuă să se implice în susţinerea sectorului agricol, un domeniu cu importante surse de dezvoltare economică’, a declarat Radu Graţian Gheţea, preşedinte director general CEC Bank.

Potrivit unui comunicat al FNGCIMM remis joi AGERPRES, beneficiarii măsurii 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor – porcine, sesiunea I de depunere – anul IV de angajament şi anul II de angajament, sesiunea III de depunere că, în baza adeverinţei eliberate de APIA, pot accesa credite garantate de FNGCIMM, în procent de până la 80%.

Până în prezent, FNGCIMM a semnat convenţii tripartite privind finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii măsurii 215 – plăţi privind bunăstarea animalelor porcine – anul II de angajament (sesiunea a III-a de depunere) cu CEC Bank şi Banca Comercială Carpatica. Pentru finanţarea capitalului de lucru, anul IV de angajament (sesiunea I de depunere), au fost semnate convenţii cu BCR, Banca Transilvania, CEC Bank Exim Bank, Banca Comercială Carpatica şi OTP Bank.

Reprezentanţii FNGCIMM precizează că, pentru a putea accesa garanţia, beneficiarii menţionaţi trebuie să fie asimilaţi în categoria întreprinderilor mici şi mijlocii, definite conform legii, să se încadreze în criteriile de eligibilitate ale finanţatorilor, să deţină adeverinţele emise de APIA, să nu se afle în dificultate financiară în sensul prevederilor Comunicării Comisiei Europene şi să nu beneficieze de garanţii de la alte fonduri de garantare pentru finanţarea accesată.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...