1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Cel mai vechi reactor nuclear din Suedia va fi închis în 2017

Cel mai vechi reactor nuclear din Suedia va fi închis în 2017, a anunţat marţi consiliul de administraţie al firmei OKG, motivându-şi decizia prin profitul scăzut obţinut, plata unei taxe pe energia nucleară şi preţul scăzut al curentului electric, relatează DPA, potrivit Agerpres.

16 feb, 2016 | Agerpres

Consiliul de administraţie a subliniat că decizia nu este legată de probleme de siguranţă la centrala nucleară de la Oskarshamn, localizată pe coasta sud-estică a Suediei.

Preţurile în scădere la electricitate şi o taxă pe energie nucleară au scăzut profiturile firmelor din domeniu din Suedia, inclusiv compania de stat Vattenfall confruntându-se cu această situaţie.

Primul reactor al centralei şi cel mai vechi din ţară a fost dat în folosinţă în 1972 şi va fi scos din uz la finalul lui iunie 2017, termen care depinde de obţinerea aprobării de la Autoritatea suedeză privind siguranţa în caz de radiaţii, se precizează în comunicatul OKG.

Al doilea reactor, care a fost dat în folosinţă în 1974, este închis pentru lucrări de întreţinere din vara lui 2013 şi nu va fi repornit.

Cel de al treilea şi cel mai mare reactor al centralei a fost dat în folosinţă în 1985 şi va rămâne operaţional.

În prezent în Suedia sunt operaţionale zece reactoare nucleare.

Grupul energetic cu sediul în Germania este acţionarul majoritar al OKG, cu un pachet de de 54,4% din acţiuni, în timp ce grupul finlandez Fortum este acţionar minoritar.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO