Cel puţin 21 de răniţi în urma exploziei unei bombe într-un autobuz din Ierusalim

O bombă a explodat luni într-un autobuz la Ierusalim, provocând rănirea a cel puţin 21 de persoane şi un important incendiu, a anunţat poliţia israeliană, în ceea ce pare a fi o escaladare a violenţelor, relatează AFP, potrivit Agerpres.
Economica.net - lun, 18 apr. 2016, 18:53
Cel puţin 21 de răniţi în urma exploziei unei bombe într-un autobuz din Ierusalim

‘O investigaţie efectuată de experţi ai poliţiei a arătat că o bombă a explodat în partea din spate a autobuzului, provocând un incendiu şi rănind pasageri’, a precizat poliţia într-un comunicat.

‘Un alt autobuz şi o maşină din apropiere au fost avariate’ de explozia produsă pe strada Moshe Baram, în apropierea liniei care separă sectorul occidental al oraşului, israelian, de sectorul de est, palestinian, dar aflat sub ocupaţie israeliană, a adăugat poliţia.

Serviciul de securitate internă israelian Shin Beth a vorbit despre un ‘atac terorist’. Până în prezent, acest atac nu a fost revendicat, dar mişcarea palestiniană Hamas, care controlează Fâşia Gaza, l-a salutat, prezentându-l ca pe ‘un răspuns natural la crimele sioniste’.

Dacă se va confirma că atacul a fost comis de palestinieni, acest lucru ar marca o escaladare a violenţelor, atacatorii palestinieni recurgând în ultimele luni la atacuri cu armă albă asupra israelienilor, comentează AFP.

Potrivit unui jurnalist al AFP de la faţa locului, autobuzul în care s-a produs explozia a ars complet, în timp ce un altul a fost parţial avariat de incendiul declanşat.

Dintre cei 21 de răniţi, doi se află în stare gravă, potrivit salvatorilor. Majoritatea răniţilor au suferit arsuri. Poliţia verifică în prezent dacă vreunul dintre răniţi este şi cel care a comis atacul.

Autorităţile au afirmat iniţial că autobuzul era gol şi că persoanele rănite se aflau la bordul unui alt autobuz, dar această versiune nu s-a confirmat ulterior.

Primarul din Ierusalim, Nir Barkat, prezent la faţa locului, a declarat presei că ‘locuitorii oraşului trebuie să rămână vigilenţi’.

‘Dacă este vorba despre un atac terorist, ei (atacatorii – n.r.) vor să ne împiedice să avem o viaţă normală şi ceea ce trebuie să facem este să revenim la această viaţă normală cât de curând posibil’, a adăugat el.

Într-o declaraţie făcută înainte de confirmarea faptului că explozia a fost provocată de o bombă, purtătorul de cuvânt al poliţiei, Micky Rosenfeld, a declarat: ‘Dacă este un atac terorist, implicaţiile sunt foarte importante în termeni de securitate în teren’.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat luni că Israelul îi va găsi pe cei responsabili de atacul comis în autobuzul din Ierusalim, potrivit Times of Israel.

‘Vom afla cine a plasat bomba, vom ajunge la cei care i-au trimis şi vom ajunge, de asemenea, la cei care se află în spatele lor şi vom regla conturile cu aceşti terorişti’, a afirmat el.

Te-ar mai putea interesa și
O vilă interbelică din centrul Bucureștiului e scoasă la vânzare pentru suma de 1.140.000 de euro
O vilă interbelică din centrul Bucureștiului e scoasă la vânzare pentru suma de 1.140.000 de euro
O vilă interbelică ridicată în stil eclectic și decorată cu zeități mitologice se vinde cu 1.140.000 de euro pe Storia, platforma de imobiliare lansată de OLX. Imobilul este situat pe o......
Antony Blinken: China nu furnizează direct Rusiei arme, rachete şi muniţii. În schimb furnizează maşini-unelte, micro-electronică şi optică
Antony Blinken: China nu furnizează direct Rusiei arme, rachete şi muniţii. În schimb furnizează maşini-unelte, micro-electronică ...
Secretarul american de stat Antony Blinken a declarat luni că, deşi China nu furnizează Rusiei arme şi muniţii, oferă ...
Brandul de produse cosmetice coreene KORIKA intră în România, în rețeaua de magazine Notino
Brandul de produse cosmetice coreene KORIKA intră în România, în rețeaua de magazine Notino
KORIKA, unul dintre cele mai apreciate branduri de produse cosmetice coreene din Europa, intră în magazinele Notino din ...
Omul de afaceri Ștefan Mandachi și economistul Iancu Guda lansează BIZZ Accelerator, un proiect de educație pentru antreprenorii și managerii din România
Omul de afaceri Ștefan Mandachi și economistul Iancu Guda lansează BIZZ Accelerator, un proiect de educație pentru antreprenorii ...
Ștefan Mandachi și economistul Iancu Guda lansează BIZZ Accelerator, un program de educație financiară de tip e-learning, ...