Cele mai mari venituri oferite medicilor recrutaţi în sistemul privat: 10.500 de lei pentru medici de familie şi de boli infecţioase

Din iulie până în prezent, cei mai căutaţi medici în sistemul privat sunt cei specializați în medicina internă, cardiologie, neurologie, medicină de familie și ATI, au spus pentru Economica.net oficialii Medijos, cel mai mare portal de recrutare de profil din ţară. Cel mai bine plătite posturi, pentru care clinicile private au recrutat prin Medijobs în al doilea semestru, sunt de medic de familie, medic internist şi medic de boli infecţioase. Acestor specialişti li s-a oferit salariu net de 7.000 de lei lunar şi bonus lunar de 50% din salariu, arată datele obţinute de Economica.net de la Medijobs. 
Economica.net - mar, 01 dec. 2020, 19:34
Cele mai mari venituri oferite medicilor recrutaţi în sistemul privat: 10.500 de lei pentru medici de familie şi de boli infecţioase

Economica.net net a vorbit cu oficialii Medijobs, cel mai mare portal de recrutare din sistemul medical, despre influenţa pandemiei de Covid-19 asupra angajării medicilor în clinicile şi spitalele private. 

Cei mai căutați medici în timpul pandemiei sunt cei specializați în medicina internă, cardiologie, neurologie, medicină de familie și ATI, au spus pentru Economica.net oficialii Medijos. 

„Nivelul salariilor s-a menţinut la un nivel similar cu cel pre-Covid, deși cererea de medici a crescut cu peste 30%. Deși numărul pacienților care au accesat servicii medicale a crescut, angajatorii s-au confruntat cu restricții privind modul de operare și costuri crescute pentru asigurarea protecției pacienților și membrilor echipelor împotriva infecţiei cu noul coronavirus. Din cauza acestor provocări, nu s-au înregistrat majorări semnificative în ceea ce privește nivelul salarial oferit. Pe de altă parte, s-au înregistrat schimbări pozitive în rândul beneficiilor oferite, precum decontarea completă a transportului sau relocarea specialiştilor din alte oraşe„, a spus pentru Economica.net Catrinel Hagivreta, CEO și cofondator al Medijobs, cel mai mare portal de recrutare a personalului medical din ţara noastră. 

Printre beneficiile oferite medicilor se numără decontarea transportului la muncă, bonuri de masă, vouchere de vacanţă, mai multe zile de concediu. Unii angajatori au pus la dispoziţia medicilor şoferi pentru a-i duce şi aduce din Bucureşti, cheltuielile fiind suportate de angajator. Cu o piaţă în continuă creştere, ne aşteptăm ca această cerere (mare de medici n.red.) să adâncească şi mai mult decalajul dintre locurile de muncă oferite şi disponibilitatea medicilor de a le ocupa, ne-a mai spus Catrinel Hagivreta.

Cele mai mari venituri oferite medicilor recrutaţi în sistemul privat, prin platforma Medijobs, din luna iulie încoace: 10.500 de lei pentru medici de familie şi de boli infecţioase.

Oficialii Medijobs au spus pentru Economica.net care sunt cel mai bine plătite posturi pentru care clinicile şi spitalele private au recrutat din iulie 2020 până acum:

Salariu net de 7.000 de lei şi bonus de 50% din salariu pentru posturi de medic de familie, medic internist, medic boli infecţioase, în unităţi private din Bucureşti. Bonusul din venitul net se acordă lunar, pe perioadă nedeterminată. Acest bonus se acordă în funcţie de numărul de pacienți, au spus oficialii Medijobs pentru Economica.net.

Printre cel mai bine plătite posturi de medici, pentru care s-au făcut recrutări în sistemul privat în perioada antemenţionată prin Medijobs, se numără şi:

Medic internist, care are minimum un an experienţă, recrutat în Târgovişte pe un salariu net 5.000 de lei lunar, pentru program de lucru de o zi pe săptămână.

Medic oftalomolog, care are minimum doi ani experienţă, recrutat în Bucureşti pe un salariu net de 3.500 de lei, cu normă parţială.

Medic nefrolog, care are minimum trei ani experienţă, recrutat în Bucureşti, cu normă parţială, pe un salariu de 4.500 lei net lunar şi bonuri de masă, spor pentru weekendurile lucrate, plata separată a orelor lucrate suplimentar.

Biolog, care are minimum un an experienţă, recrutat în Bucureşti, cu normă întreagă, pe un salariu de 4.500 de lei net lunar, bonuri de masă, bonusuri de performanţă, plata suplimentară pentru munca în zilele de sâmbătă şi duminică.

Laborant, care are cel puţin trei ani experienţă, angajat în Capitală, cu normă întreagă, pe un salariu de 4.000 de lei net lunar. Suplimentar, i se oferă bonus pentru probele lucrate, au explicat oficialii Medijobs pentru Economica.net.

Printre cel mai bine plătiţi medici recrutaţi în sistemul sanitar privat, din iulie încoace, se numără medici ATI şi chirurgie generală, cardiologi, ginecologi şi radiologi, ofertaţi cu jumătate din încasările provenite din serviciile medicale acordate pacienţilor.

Pentru posturile enumerate, oferta salarială este de 50% din încasări (de exemplu: consultul costă 200 de lei: medicul păstrează 100 de lei şi clinica – 100 de lei). Procentul se acordă pe toată durata contractului de colaborare (venitul total al medicului se stabileşte în funcţie de numărul de pacienți consultați), au spus oficialii Medijobs pentru Economica.net.

În clasamentul celor mai bine plătite posturi în care s-au făcut angajări în sistemul sanitar privat în a doua jumătate a anului avem şi:

Medic chirurgie plastică, care are cel puţin doi ani experienţă, angajat în Bucureşti, cu normă parţială, i se oferă 40% din încasările făcute.

Medic stomatologie generală, ofertat în Bucureşti cu 35 – 40% din încasările realizate.

Medic dermatolog, care are cel puţin doi ani experienţă, recrutat cu normă parţială în Bucureşti: i se oferă 40% din valoarea încasărilor, reiese din datele primite de Economica.net de la Medijobs. 

Hematolog şi alergolog, angajaţi din Bucureşti ca să lucreze în Alexandria. Li s-au pus la dispoziţie maşini care le asigură transportul la şi la muncă şi înapoi.

Post de medic alergolog, care are cel puţin un an experienţă, ofertat în Alexandria cu jumătate din încasările realizate. Medicului i s-a pus la dispoziţie o maşină care-i asigură transportul către şi înapoi din Bucureşti.

„În ultimele şase luni s-au evidențiat două axe de specialități care au fost și sunt căutate: specialitățile afectate direct de pandemia Covid-19, atât în spital, unde medicii au fost copleșiți de numărul mare de pacienți care necesită îngrijire (Medicină de urgență, ATI etc), cât și cabinetele de medicină de familie sau pediatrie, care ghidează pacienții către spital. Axa a doua este reprezentată de specialitățile medicale care tratează boli cronice și care, indiferent de contextul țării, necesită continuarea tratamentului (spre exemplu, Diabetologie, Cardiologie, Oncologie)”, a mai spus spus Catrinel Hagivreta pentru Economica.net

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria – Aderarea la zona euro ar putea fi amânată, spune ministrul de Finanţe
Bulgaria – Aderarea la zona euro ar putea fi amânată, spune ministrul de Finanţe
Ministrul Finanţelor din Bulgaria, Assen Vassilev, spune că procesul de aderare la zona euro a ţării vecine continuă, dar data exactă a aderării ar putea fi amânată cu câteva luni, în......
Depozitarul Central distribuie de marţi sumele de bani aferente Cupon 17 pentru obligaţiunile emise de Raiffeisen Bank
Depozitarul Central distribuie de marţi sumele de bani aferente Cupon 17 pentru obligaţiunile emise de Raiffeisen Bank
Depozitarul Central începe, de marţi, distribuirea sumelor de bani aferente Cupon 17 pentru obligaţiunile emise de Raiffeisen ...
UE va impune taxe la importurile de cereale din Rusia şi Belarus – Financial Times
UE va impune taxe la importurile de cereale din Rusia şi Belarus – Financial Times
Uniunea Europeană să pregăteşte să introducă taxe vamale la importurile de cereale din Rusia şi Belarus, în ideea ...
Reîncep scumpirile la carburanți. Cu cât au crescut azi prețurile la benzină și motorină
Reîncep scumpirile la carburanți. Cu cât au crescut azi prețurile la benzină și motorină
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a crescut azi prețurile la  benzină și motorină, după patru ...