1EUR = 4.8332 RON | Bucureşti 19 º

News

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut cu 6,2%, în primul semestru

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a înregistrat o creştere cu 6,2%, în primele şase luni din acest an, comparativ cu perioada similară din 2016, se arată într-un comunicat de presă al Institutului Naţional de Statistică (INS) transmis, miercuri, AGERPRES.

16 aug, 2017 | Agerpres

Aceasta se datorează creşterii comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+13,3%), comerţului cu ridicata nespecializat (+10,4%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+7,9%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+5,0%) şi comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+4,5%).

Scăderi au înregistrat comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-6,4%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii şi activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-0,8%, fiecare).

Pe seria ajustată sezonier, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut cu 7,1%.

Conform INS, în luna iunie 2017, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a scăzut atât ca serie brută cu 4,3%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 2,4%.

Comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent, afacerile din comerţul cu ridicata au crescut ca serie brută, cu 2,9%, respectiv ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 6,7%.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO