1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

News

Cioloş despre Raed Arafat: Nu mă grăbesc să judec un om, nu exclud nicio măsură

Premierul Dacian Cioloş a declarat, joi, că ISU are nevoie de o restructurare şi că doreşte să vadă mai întâi analiza pe care o va prezenta Raed Arafat pe această temă înainte de a lua o decizie. El a adăugat că nu se grăbeşte să judece un om, dar nu exclude nicio măsură, notează Agerpres.

26 noi, 2015 | Agerpres

'Nu ştiu dacă problema este doar la ISU Bucureşti, cel puţin acolo am identificat că este o problemă, de aceea am cerut demiterea conducerii de la ISU Bucureşti. În acelaşi timp, cred că ISU are nevoie de o restructurare, de o ameliorare a managementului şi am cerut doctorului Arafat să vină în următoarele zile, în cel mult o săptămână cu o analiză privind modul de funcţionare al ISU şi cu propuneri de restructurare şi ameliorare. Şi o să văd, în funcţie de aceste propuneri, de modul de abordare pe care îl are, care sunt deciziile care trebuie luate', a precizat Dacian Cioloş, la Realitatea Tv, întrebat dacă secretarul de stat în MAI Raed Arafat are vreo vină în legătură cu neregulile de la ISU.

Potrivit premierului, ISU are nevoie de o restructurare, de măsuri care să ducă la recâştigarea încrederii, adăugând că a observat disfuncţionalităţi grave la partea din ISU care se ocupă cu prevenirea unor situaţii.

'De asta vreau, înainte de a lua decizii, să văd această analiză. Eu pe domnul Arafat îl cunosc de multă vreme, îl cunosc din perioada în care, din indiferenţa autorităţilor din România, dânsul făcea eforturi ca să constituie, să creeze această structură de intervenţie rapidă. Lucram atunci la Comisia Europeană, ştiu eforturile pe care le făcea de a găsi susţinere la CE pentru a putea să-şi pună în aplicare proiectul. Eu nu mă grăbesc încă să judec un om, însă mă grăbesc să apreciez calitatea acţiunii unei instituţii şi să vedem care sunt măsurile de luat. Nu exclud nicio măsură, dar vreau să iau deciziile rând pe rând, pe măsură ce am toate informaţiile', a detaliat şeful Executivului.

Premierul Dacian Cioloş i-a cerut, miercuri, ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, să demită conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti şi a afirmat că şefii instituţiei 'nu mai au ce căuta în conducerea ISU sau în ISU ca atare'.

Premierul a făcut această declaraţie, după ce în cazul Colectiv s-a descoperit că ISU Bucureşti a primit informaţii în legătură cu situaţia de acolo înainte de a avea loc evenimentul.

La rândul său, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat miercuri într-o conferinţă de presă că nu îşi depune demisia din funcţia pe care o ocupă.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO