Clujenii de la Prodvinalco vor face 50 de apartamente lângă Facultatea de Litere a Universităţii Babeş-Bolyai

Compania Prodvinalco din Cluj-Napoca vrea să transforme un teren de circa 3.800 mp aflat lângă Facultatea de Litere a Universităţii Babeş-Bolyai, într-un proiect mixt cu 52 de apartamente și spații comerciale și o clinică medicală, la care s-a renunțat ulterior, pe strada Horea. Compania a mai dezvoltat două proiecte rezidențiale, unul în București, Traian Residențial cu 14 apartamente și unul în Cluj-Napoca, Traian Residence, ambele vândute complet.
Răzvan Zamfir - joi, 29 oct. 2020, 19:41
Clujenii de la Prodvinalco vor face 50 de apartamente lângă Facultatea de Litere a Universităţii Babeş-Bolyai

Prodvinalco e deținută majoritar de oamenii de afaceri Mircea Todea, președintele executiv al Consiliului de Administrație cu 25,35%, Vasile Albon, președintele Consiliului de Administrație cu 23,58%, Viorel Hosu cu 15,57% și Alin și Adrian Moraru cu 15,97% împreună, restul de 20,31% dintre acțiuni fiind în posesia unir acționari minoritari.

Citește și: Premieră verde în România

Cu 10 ani în urmă printre acționari apărea și Broadhurst Investment LTD, care a ieșit, însă din acționariat.

Pe locul destinat să fie construit proiectul, Prodvinalco deține o serie de clădiri administrative și industriale, iar locul a fost folosit în ultimii ani ca spațiu temporar pentru evenimente culturale, fiind numit H33. Este și locul unde pe peretele clădirii învecinate artiștii stradali Kero și Oku au pictat Omul Cosmos, o pictură murală de 300 de metri pătrați, cea mai mare din România la vremea respectivă.

Proiectul imobiliar propus de compania Prodvinalco prin Arhimar, adică un imobil mixt cu 52 de apartamente, spații medicale și 5 niveluri de subsol a fost întors din drum la Comisia de Urbanism a Primăriei de două ori și, în cele din urmă s-a renunțat la două apartamente și la clinica medicală, în locul căreia se va construi o parcare.

Citește și: Oferta fiscală a PSD, explicată de Cristian Socol: impozit zero pe salariul minim

Potrivit documentelor, proiectul va avea un POT maxim de 60%, un CUT maxim de 2,2 și un regim de înălțime S+P+3E+M(retrasă).

Compania a obținut, conform ultimului raport, o cifră de afaceri de 23,2 milioane de lei și un profit net de 5,8 milioane de lei. 

Prodvinalco este un producător de băuturi alcoolice fondat în anul 1932 la Cluj-Napoca sub forma unui depozit ce se ocupa cu îmbutelierea, depozitarea și desfacerea băuturilor alcoolice spirtoase ce ținea de MAT (Monopolul Alcoolului și Tutunului), iar în 1951 a fost naționalizată devenind Întreprinderea de Vin și Băuturi Alcoolice Vinalcool.

Compania a păstrat acest nume până în 1990, când a fost organizată ca societate pe acțiuni deținută de stat și a preluat denumirea de Prodvinalco SA. În 1998 devine companie privată, având ca acționari Asociația Salariaților și alți acționari externi care au subscris ofertei publice.

 

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: Noul terminal RO-RO din Portul Constanţa va fi inaugurat pe 15 mai
Grindeanu: Noul terminal RO-RO din Portul Constanţa va fi inaugurat pe 15 mai
Noul terminal RO-RO (roll-on/roll-off) din Portul Constanţa va fi inaugurat pe data de 15 mai, a anunţat, vineri, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, pe pagina sa......
S&P a retrogradat Israelul din cauza riscurilor geopolitice ridicate
S&P a retrogradat Israelul din cauza riscurilor geopolitice ridicate
Agenţia de evaluare financiară S&P Global Ratings a coborât, vineri, ratingul Israelului, de la "AA minus" până la "A ...
CIA avertizează că Ucraina poate pierde războiul anul acesta, fără un nou ajutor militar
CIA avertizează că Ucraina poate pierde războiul anul acesta, fără un nou ajutor militar
Directorul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), William Burns, a avertizat joi că Ucraina ar putea pierde războiul ...
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Explorăm impactul reducerii recompenselor pentru minerit, proiecțiile experților privind prețul Bitcoin după halvingul ...