CNAIR a finalizat documentele pentru expertiza tehnică a lotului 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie. Contractul este estimat la 3 milioane lei

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a finalizat documentaţia pentru licitaţia în vederea realizării unei expertize tehnice pentru lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie, supranumit "autostrada scufundată", şi a trimis documentele spre validare la ANAP pentru a lansa licitaţia, estimând valoarea contractului la 3 milioane lei fără TVA, anunţă News.ro.
Economica.net - mar, 30 mai 2017, 13:32
CNAIR a finalizat documentele pentru expertiza tehnică a lotului 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie. Contractul este estimat la 3 milioane lei

La începutul acestui an, CNAIR a anunţat că a demarat în regim de urgenţă procedura pentru achiziţia serviciilor de realizare a expertizei tehnice a întregului lot 3, inclusiv pentru punctele de interes de la dealul Bucium, unde există alunecări de teren, şi viaductul Aciliu, unde există informaţii neoficiale că ar fi apărut fisuri, potrivit News.ro.

Compania a mai lansat şi anul trecut o licitaţie în acest sens, care a fost anulată, după ce nu s-a prezentat decât o singură companie.

„Obiectul contractului va constă în: realizarea unei Expertize Tehnice asupra tuturor lucrărilor executate; realizarea unei monitorizări a zonelor cu instabilitate în concordanţă cu normele tehnice şi legislaţia în vigoare la data elaborării acestuia, în funcţie de situaţia actuală din şantier; elaborarea Proiectului Tehnic revizuit pentru lucrările necesar a fi realizate pentru finalizarea Autostrăzii Oraştie – Sibiu, lot 3, în baza recomandărilor şi soluţiilor formulate în cadrul expertizei tehnice; pregătirea documentaţiei de atribuire a contractului de execuţie lucrări şi acordarea asistenţei necesară Beneficiarului pe durata desfăşurarii procedurii de achiziţie publică; acordarea asistenţei tehnice în conformitate cu prevederile Legii 10/1995 privind calitatea în construcţii, cu modificările şi completarile ulterioare, pe perioada de execuţie a lucrărilor”, a precizat CNAIR.

În luna februarie, CNAIR a precizat, la solicitarea News.ro, că expertiza tehnică pentru lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie ar putea fi gata în trimestrul al treilea al acestui an, în condiţiile în care durata de realizare a acesteia este estimată la cinci luni.

”Se estimează ca, în condiţii normale, expertiza tehnică să fie finalizată în trimestrul 3 al anului 2017, având în vedere că durata de realizare a acesteia este estimată pentru o perioadă de 5 luni”, se arată în răspunsul trimis News.ro de CNAIR.

În ultimele luni au apărut probleme pe lotul 3 legate de lăsarea asfaltului în anumite zone şi apariţia unor denivelări pe şosea.

În ianuarie, CNAIR a impus restricţii de circulaţie, ridicate între timp, între Sălişte şi Sebeş, din cauza apariţiei unor denivelări.

După finalizarea expertizei tehnice, CNAIR va organiza o noua licitaţie pentru încheierea unui contract de lucrări, proiectare şi execuţie, pentru consolidarea lotului 3.

În plus, CNAIR va lua măsuri pentru recuperarea costurilor rezultate ca urmare a remedierii lucrărilor neconforme, precum şi a finalizării lucrărilor de consolidare.

CNAIR a executat garanţia de bună execuţie stabilită în contractul încheiat cu firma italiană care a construit lotul 3, Salini Impregilo, în valoare de 60,5 milioane lei.

Cei 22 de kilometri ai lotului 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie, numită ”autostrada scufundată” din cauza problemelor grave de structură din trecut, au fost redeschişi traficului în octombrie 2016.

Consolidarea acestui lot, demarată în aprilie 2016, a fost prima lucrare executată în regie proprie de către CNAIR.

Lotul 3 a fost inaugurat în noiembrie 2014, cu două zile înainte de turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, în prezenţa premierului Victor Ponta la acel moment, candidat pentru funcţia de preşedinte al statului.

În septembrie 2015, lotul a fost închis, iar o porţiune de câteva sute de metri a fost demolată, din cauză că au apărut fisuri şi denivelări grave pe carosabil.

Contractul dintre fosta CNADNR şi grupul italian Impregilo, care a devenit ulterior Salini Impregilo, în vederea construirii celor 22 de kilometri ai lotului 3, a fost semnat în 2011 şi a fost reziliat în ianuarie 2016.

viewscnt

Te-ar mai putea interesa și
Ministerul Finanțelor propune înghețarea tarifelor polițelor RCA la nivelul înregistrat în 28 februarie 2023
Ministerul Finanțelor propune înghețarea tarifelor polițelor RCA la nivelul înregistrat în 28 februarie 2023
Ministerul Finanţelor a publicat luni un nou proiect de HG privind stabilirea tarifelor de primă maxime de către societăţile de asigurare care practică RCA pentru prejudicii produse terţelor......
COTAR: Fondul de Garantare a Asiguraţilor a rămas fără bani și trebuie să ia un credit garantat de stat pentru a face plățile către creditorii Euroins
COTAR: Fondul de Garantare a Asiguraţilor a rămas fără bani și trebuie să ia un credit garantat de stat pentru a face ...
Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a rămas fără bani, iar pentru a face plăţi în cazul falimentului Euroins ...
Sud-estul și nord-estul României sunt regiunile cele mai puțin competitive din Uniunea Europeană – Indicele Competitivității Regionale
Sud-estul și nord-estul României sunt regiunile cele mai puțin competitive din Uniunea Europeană – Indicele Competitivității ...
Sud-estul României se situează pe locul 234 din cele 234 de regiuni ale Uniunii Europene, conform Indicelui Competitivităţii ...
Germania a livrat Ucrainei 18 tancuri Leopard
Germania a livrat Ucrainei 18 tancuri Leopard
Germania a livrat Ucrainei tancuri grele de luptă Leopard, a anunţat luni cancelarul Olaf Scholz, potrivit AFP, relatează ...